Bezig met laden...

Logboek

Jordanie koopt 10 Bell 505 militaire trainingshelis

Jordanie koopt 10 Bell 505 militaire trainingshelis

De Jordaanse Luchtmacht (RJAF - Royal Jordanian Air Force) heeft 10 Bell 505 militaire trainingshelikopters aangekocht.

Het contract omvat naast de levering van de tien helikopters ook een vluchtsimulator en een uitgebreid computer-gebaseerd trainingspakket om een verbeterde en geavanceerde vliegtraining met helikopters mogelijk te maken aan het King Hussein Air College in Mafraq, Jordanië.

Het was Patrick Moulay, senior vice president, International Commercial Sales van Bell, die de RJAF bedankte omdat de Bell 505 nu de nieuwe helikoptertrainer voor de luchtmacht mag worden.

“We kijken ernaar uit om de Bell 505-helikopters aan onze vloot toe te voegen en onze piloten te voorzien van een van de best mogelijke helikopters voor hun training. De toevoeging van 10 nieuwe helikopters zal ons in staat stellen onze operaties verder uit te breiden, wat op zijn beurt de capaciteiten van de Royal Jordanian Air Force zal vergroten”, aldus Brig. Gen. Mohammad F. Hiyasat, commandant, Koninklijke Jordaanse luchtmacht.

Als de meest geavanceerde helikopter in zijn klasse op de markt, is bij het ontwerp van de Bell 505 rekening gehouden met details, te beginnen met de volledig digitaal gestuurde turbine en geavanceerde elektronische apparatuur die de werklast van de piloot drastisch vermindert en de veiligheid maximaliseert in een groot aantal operationele scenario's. 

Bell stelt dat haar 505 helikopter een ideale trainer is voor piloten die nadien op grotere turbinehelikopters gaan vliegen. De technologie aan boord, waaronder het FADEC-systeem (Full Authority Digital Engine Control) en de Garmin G1000NXi glazen cockpit die aanzienlijke voordelen biedt voor nieuwe maar ook de ervaren piloten. De Garmin G1000NXi vermindert de werklast van piloten en verhoogt het situationele bewustzijn - essentieel voor piloten in de eerste trainingsfase.

De 505 beschikt ook over een rotorsysteem met hoge traagheid dat is ontworpen om de autorotatiemogelijkheden van de helikopter te optimaliseren. "De Bell 505 biedt geavanceerde technische mogelijkheden tegen een betaalbare prijs. Legers over de hele wereld willen hun vloot moderniseren en dat geldt ook voor hun trainingsvliegtuigen", zegt LaShan Bonaparte, vicepresident Commercial Sales, Bell.
 
"Door de technologie te integreren die meestal alleen op grotere helikopters wordt aangetroffen, kunnen militaire piloten die trainen op de Bell 505 sneller en met meer vertrouwdheid overstappen op deze militaire vliegtuigen. Het verkorten van de aanpassingstijd is een van de belangrijkste overwegingen voor militairen bij het selecteren van een nieuw trainingsvliegtuig."
 
In mei 2022 werd de Republiek Korea de eerste militaire Bell 505-klant nadat de DAPA (Defense Acquisition Program Administration) had aangekondigd dat het de korte lichte mono-turbine had geselecteerd als zijn nieuwe militaire helikoptertrainer. Het contract zal ervoor zorgen dat tegen 2025 maximaal 40 Bell 505-helikopters worden geleverd om piloten te trainen voor zowel het leger van de Republiek Korea (ROKA) als de marine van de Republiek Korea (ROKN).
 
De Bell 505 is al in gebruik als militaire trainer bij de Indonesische marine, Jamaica Defence Force en de strijdkrachten van Montenegro. De Japanse kustwacht gebruikt het ook om hun piloten te trainen.

Foto's © Bell Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *