Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Robinson's cockpit camera nu beschikbaar voor R22, R44 en R66

FLASH: Robinson's cockpit camera nu beschikbaar voor R22, R44 en R66

Na de aankondiging op de Heli-Expo 2020 was het nog even wachten op de beschikbaarheid van de cockpit camera van de Robinson helikopters.

Maar nu bevestigd Robinson dat deze optie voor de R22 en R44 helikopters beschikbaar is. Voor de R66 helikopters zal deze cockpit camera standaard worden ingebouwd voor orders vanaf 15 januari 2021.

De camera is stevig gemonteerd aan het dak van de cockpit om minimale vibratie's te hebben en een maximaal zicht. De camera met een resolutie van 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels) doet een opname van video, intercom audio, radio communicatie en GPS-positie.

De data wordt opgeslagen op een 128GB flash drive. Het opnemen start automatisch wanneer de helikopter wordt aangezet en stopt bij het afschakelen.

De opname van video en/of audio kan separaat worden bediend door separate schakelaars. Hier meer info over het gebruik van de camera.    

De 128GB flash drive kan 10u video opnemen en de nieuwste opname zal de oudste overschrijven als de flash drive vol is. De opnames kunnen worden gebruikt als tool bij trainingen of solo trainingsvluchten. Of ook als hulp bij onderhoudswerkzaamheden of als souvenir van een vlucht met de helikopter. Het spreekt voor zich dat de videobeelden en andere data ook een goed element vormen bij onderzoek naar de oorzaak van een crash.

De nieuwe cockpit camera kost $2.500 als optie bij de aankoop van een nieuwe R22 of R44 helikopter. Voor de R66 helikopters is de camera standaard uitrusting.

In de onderstaande video zie je prachtige beelden genomen met deze nieuwe camera.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *