Bezig met laden...

Logboek

SAF nog meer actief in Belgie, en neemt Zuid-Afrikaanse Starlite Aviation over

SAF nog meer actief in Belgie, en neemt Zuid-Afrikaanse Starlite Aviation over

De SAF groep geraakte in België bekend toen ze eind vorig jaar tijdelijk een extra helikopter voor corona transfers stationeerde bij het Waalse CMH, het non-profit Centre Medical Heliporté in het Waalse Bra-sur-Lienne (B).  Sinds 1 juli 2021 heeft het dan NHV vervangen als helikopteroperator van de Waalse helikopterurgentiedienst CMH vanop hun basis in Bra-sur-Lienne.

Vanaf 1 januari 2022 zal SAF Hélicoptères ook de helikopter, een Airbus EC135, leveren voor de uitvoering van de West-Vlaamse MUG-heli van IMDH. De piloten van de IMDH (Instituut Medische Dringende Hulpverlening) krijgen intussen reeds een opleiding zodat ze vanaf 1 januari met deze Airbus EC135 kunnen vliegen. De West-Vlaamse MUG-heli was reeds enige tijd op zoek naar een betere oplossing voor haar helikopter omdat de OO-HSN van HSB regelmatig niet beschikbaar was en de MUG-Heli dan niet kon uitvliegen.

Naast deze uitbreiding naar België heeft het Franse SAF nu met de overname van Starlite Aviation een belangrijke stap gezet in haar internationale expansie. Na goedkeuring van deze acquisitie door de autoriteiten zal de helikopteroperator actief zijn in Frankrijk, België, Ierland, Zuid-Afrika, Mali, Niger en de meeste Afrikaanse landen.

Starlite Aviation is een veelzijdig Zuid-Afrikaans luchtvaartbedrijf dat wereldwijd een breed scala aan helikopter- en vaste vleugeldiensten aanbiedt. Het is actief in meer dan 30 landen op 5 continenten. Starlite is een vertrouwde langetermijnpartner voor zakelijke, commerciële en militaire klanten en wordt beschouwd als marktleider op het gebied van operaties, helikopteronderhoud, piloot- en drone-training, privécharters en verkoop. Het is officiële dealer voor onder andere Robinson, Guimbal en MD Helicopters.

SAF Hélicoptères krijgt nu ook een nieuwe naam: SAF Aerogroup. De nieuwe groep zal 500 medewerkers tellen en 8 onderhoudsbases, 2 trainingscentra en 5 vluchtsimulatoren hebben. Het zal een vloot exploiteren van 78 toestellen waarmede het Medevac operaties, EMS, licht en zwaar hijswerk en VIP transport uitvoert. Daarnaast bestaat de trainingsvloot uit 40 helikopters en vliegtuigen, waaronder 3 twin turboprop-vliegtuigen. En dat SAF van geen kleinte vervaart is kun je zien in onderstaande video.

De nieuwe groep start met een geconsolideerde omzet van $100 miljoen. Binnen drie jaar zal SAF Aerogroup naar verwachting 100 tot 300 extra banen creëren en een omzet van $150 miljoen. SAF Aerogroup, is in handen van twee belangrijke aandeelhouders, het Amerikaanse Oaktree Capital Management en BPI France

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *