Bezig met laden...

Logboek

Volocopter gaat in zee met Diehl Aviation voor vluchtcontrole computers

Volocopter gaat in zee met Diehl Aviation voor vluchtcontrole computers

Volocopter, de Europese marktleider op gebied van UAM (urban air mobility) of stedelijke luchttaxi's, zal de finale versie van haar VoloCity uitrusten met FCC's (Flight Control Computers) van Diehl Aerospace, een divisie van de Duitse luchtvaartfabrikant Diehl Aviation.

Diehl Aerospace zal de FCC's, waaronder de primaire en backup controle computers leveren voor de eVTOL van Volocopter. Het is de eerste maal dat Diehl zich waagt in de nieuwe markt van de UAM. Diehl Aviation is reeds jaren actief in de luchtvaart als fabrikant van systemen voor burgerlijke en militaire vliegtuigen. Daarnaast heeft Diehl ook een afdeling die zich specialiseert in interieurs van vliegtuigen.

Haar jarenlang ervaring in vluchtcontrolesystemen voor grote vliegtuigen wil Diehl Aviation nu inzetten voor eVTOL platformen. Diehl gelooft in de groeiende UAM markt en ziet in de combinatie van elektrische aandrijving en mobiele IT-systemen een succesvolle toekomst. 

Diehl is inmiddels reeds gestart met de ontwikkeling van de FCC's voor de VoloCity en verwacht een certificatie van haar systemen in 2021. De eerste vlucht en de indienstneming van de Volocity wordt verwacht in de periode 2022-2024.

Diehl Aerospace is een joint venture tussen Thales en Diehl Aviation. Diehl Aviation heeft 6.000 medewerkers en is ook een toeleverancier van Airbus Helicopters. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *