Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse dronepionier Avy lanceert het eerste Drone Response Network ter wereld

Nederlandse dronepionier Avy lanceert het eerste Drone Response Network ter wereld

Avy, de Nederlandse pionier in innovatieve luchtvaarttechnologie, heeft het eerste Drone Response Network ter wereld gelanceerd.

Hierbij worden autonoom vliegende VTOL-drones gecombineerd met docking stations. De implementatie van het netwerk biedt dekking in bepaalde gebieden, waarbij de drones meteen kunnen worden uitgestuurd wanneer ze nodig zijn. Dit biedt ondersteuning voor eerste hulp en het vervoeren van medische middelen tijdens levensgevaarlijke incidenten. Het netwerk is klaar om uitgerold te worden over heel Europa, met de eerste vluchten die uitgevoerd zullen worden in het eerste kwartaal van 2022.

We spraken met de oprichter en CEO van Avy, Patrique Zaman, over de evolutie van zijn bedrijf en waren positief verrast over de visie van Avy die uitgaat van een effectieve toepassing en daarvoor een specifieke oplossing en een specifieke drone heeft gebouwd. 

Sinds 4 jaar worden we in de drone-industrie geconfronteerd met niet minder dan 500 bedrijven die drones bouwen. En de meeste slagen er ook in hun technische realisatie tot een goed einde te brengen en zoeken nadien of ze wel een toepassing kunnen vinden voor hun drone. Avy heeft dit met succes anders aangepakt en heeft nu toepassingen die met een specifieke, gepaste drone kunnen gevlogen.

 

De toepassing van de Avy drone

De toepassing die Avy heeft ontwikkeld richt zich op de ondersteuning voor eerste hulp én het vervoeren de medische middelen tijdens levensgevaarlijke incidenten. Ieder jaar gaat ruim 30 miljard euro verloren vanwege medicijnen die beschadigd worden, door onder andere temperatuurschommelingen en vertraagde bezorgingen. De Avy Aera drone kan een positieve impact hebben op de logistiek van onze gezondheidszorg, in het bijzonder de spoedeisende hulp.

Voor het afleveren van medicijnen is de drone voorzien van een Medkit, een speciaal medisch koelkastje. Deze Medkit heeft een capaciteit van 4 liter en is voorzien van een temperatuursensor. Hierdoor blijven medicijnen koel tijdens het vervoer, tussen de 2-6 graden, gedurende minstens 100 minuten. Het Avy Drone Response Network zal geschikt zijn voor zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Het afleveren van medicijnen, bloedproducten, vaccins en andere medische toepassingen wordt veiliger, twee keer zo snel en milieuvriendelijker dan het gebruikelijke vervoer over de weg. Als je weet dat in Nederland per jaar zowat 11.000 transporten via de weg gebeuren vanuit de bloedbanken dan begrijp je snel waarom een dergelijke toepassing het ideale antwoord is om sneller en goedkoper te werken.

Avy's nieuwe drone zal een substantiële bijdrage leveren aan het doel dat voor 2023 is gesteld, om ziekenhuizen en laboratoria met elkaar te verbinden via de lucht. De nieuwe Medkit zorgt ervoor dat we medische middelen op de juiste temperatuur kunnen vervoeren en voor het eerst kunnen we ook in stedelijke gebieden drones gaan inzetten, de locaties waar veel ziekenhuizen zich bevinden.” zegt Simon Prent, Drone Operations Manager ANWB MAA.

De Avy Aera kan ook geïntegreerd worden met een infrarood- en RGB-camera en daarmee ingezet voor het snel signaleren van natuurbranden, mensen in nood op zee, olielekken en voor het inschatten van ongelukken en incidenten. Op deze manier kan de spoedeisende hulp snel, veilig en effectief ingezet worden.
 

De nieuwe Avy Aera drone

De nieuwe Avy Aera drone is een echte game changer. Waar reguliere drones manueel bestuurd moeten worden en een korter bereik hebben, vliegt deze nieuwe generatie autonoom en met een verbeterd laadvermogen, bruikbaarheid en betrouwbaarheid. In staat om tot 3 kilo aan medische goederen te vervoeren, over een afstand van 100 kilometer in weersomstandigheden tot windkracht 5.

Ontworpen naar de meest recente EU standaarden, met een reeks sensoren en communicatiemiddelen aan boord, is de Aera klaar voor complexe missies. "Alle lessen die we de afgelopen vijf jaar geleerd hebben zijn meegenomen en vertaald in dit nieuwe product, dat revolutionair is op het gebied van spoedeisende hulp. ” aldus Patrique Zaman, oprichter en CEO van Avy.
 

Drone Response Network

Avy’s Drone Response Network zorgt voor een snelle inzet van de Aera, wat extra winst oplevert op het gebied van tijd én geld voor spoedeisend vervoer. De drones hoeven niet eerst in elkaar gezet of opgeladen te worden, ze zijn meteen klaar voor vertrek op het moment dat ze nodig zijn en waar ze nodig zijn. Op deze manier kunnen meerdere drones in het netwerk gecentraliseerd ingezet worden. Verschillende stations zijn aan elkaar te linken en fungeren als knooppunten, die zorgen dat de drones in het netwerk een nog groter gebied kunnen beslaan.

In enkele minuten is de Avy Aera inzetbaar voor het bestrijken van grote gebieden en leveren van real-time informatie aan hulpverleners. In een scenario waarbij twee drone stations en twee drones strategisch geplaatst zijn, kan het netwerk wel tot 1000 km2 beslaan.
 

Groei van AVY

ANWB Medical Air Assistance, PostNL, helikopteroperator CHC, Sanquin (de Nederlandse bloedbank), Port of Rotterdam en Falck (marktleider op het gebied van spoedeisende- en gezondheidsdiensten in Denemarken) zijn bedrijven die nu al met Avy aan de slag zijn gegaan om Aera drones in te zetten.

Als partners hebben we een innovatieve samenwerking opgezet, om de gezondheidszorg te ondersteunen. Avy en Falck delen dezelfde visie voor het gebruik van drones in de toekomst en we zijn dan ook heel enthousiast over dit partnerschap. Onze doel met deze nieuwe drone is om diagnostische monsters en medicijnen naar afgelegen gebieden te kunnen krijgen in Europa.” aldus Nicolai Laugesen, Head of Bid and Commercial Excellence van Falck.

We zullen Avy blijven opvolgen omdat we overtuigd zijn van de strategie om vanuit een 'use-case' een oplossing te ontwikkelen en we veel mogelijkheden zien in de combinatie van het Drone Response Network en de Avy Aera drone. We wensen dit Nederlands bedrijf heel veel succes.

 

Technische details van de Avy Aera drone: klik hier en hier

Foto's & video © Avy  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *