Bezig met laden...

Logboek

EASA certificeert Loft 's werelds eerste VR-helikoptersimulator met sling training

EASA certificeert Loft 's werelds eerste VR-helikoptersimulator met sling training

Loft Dynamics, een wereldleider op gebied van VR-vluchtsimulatoren, heeft aangekondigd dat het EASA zijn simulatiefunctie voor helikopters met externe slingerbelasting (* HESLO) heeft gekwalificeerd. Dit is de eerste gecertificeerde VR (virtual reality) HESLO-simulator op de markt en stelt operators in staat om piloten veilig te trainen voor kritieke transportmissies op een trainingsapparaat dat ongekende onderdompeling en realisme biedt. 

Het Airbus H125-trainingsapparaat van Loft Dynamics is de enige VR-simulator die is goedgekeurd door EASA, een grote regelgevende instantie. Dankzij een panoramisch beeld met hoge resolutie, nauwkeurige replicatie van vluchtfysica en een nauwkeurig bewegingssysteem, stellen Loft Dynamics-simulatoren piloten in staat om voor het eerst realistisch te leren 'slingeren' op een simulator.

"Onze simulator biedt een exacte replicatie van de helikopter en het laadgedrag, zelfs onder een snelheid van 30 knopen", legt Fabi Riesen, oprichter en CEO van Loft Dynamics, uit. "Het is essentieel voor piloten om de lading in de elektrisch verstelbare spiegel te zien en verticaal naar beneden te kunnen kijken om de lading precies te positioneren. Dit zijn de kerntechnieken voor HESLO-training, en onze VR-simulator repliceert ze realistischer dan ooit tevoren."

HESLO-training is een essentiële mogelijkheid voor operators zoals Air Zermatt, Helitrans, Heli Austria, Vertical Mission Training en Mountainflyers. Er is dringend behoefte aan gecertificeerde simulatoren om piloten te helpen trainen voor sling load-operaties, en Loft Dynamics biedt het enige trainingsapparaat dat de spiegel- en verticale referentietechnieken nabootst die centraal staan in deze training. "Het is ongelooflijk uitdagend om HESLO nauwkeurig te simuleren, en het is nog uitdagender om strenge wettelijke normen te overtreffen", zegt Riesen. "We zijn ongelooflijk trots op deze prestatie en kijken ernaar uit om meer trainingsoplossingen te ontwikkelen en te kwalificeren die niet alleen de vaardigheden van piloten verbeteren, maar ook toegankelijk zijn voor piloten en operators.

Piloten kunnen beginnen met het oefenen van hun sling load in specifieke scènes en contexten volgens een trainingssyllabus die is ontwikkeld door specialisten van Loft Dynamics. Ze kunnen het transport van ladingen zoals dozen, betonnen emmers, Bambi-emmers en boomstammen met verschillende touwlengtes simuleren. Meer geavanceerde opstellingen simuleren levensechte transportmissies, waardoor piloten hun vaardigheden stap voor stap kunnen ontwikkelen.

Het in opdracht van Loft Dynamics uitgevoerde veldonderzoek voor EASA toonde de effectiviteit van de sling load simulator aan: na training op de simulator konden piloten sling loads in echte helikopters vliegen met behulp van een touw van 20 meter zonder tussenkomst van de instructeur. "Nadat een piloot aanvankelijk op de Loft Dynamics-simulator had getraind, was het de enige keer dat ik geen corrigerende maatregelen hoefde te nemen aan de stuurknuppel tijdens een eerste echte instructievlucht voor de slingbelasting", zegt André Mühlematter, piloot en instructeur bij Heli Austria. 

* HESLO: Helicopter external sling load operation

Foto's & video © Loft Dynamics

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *