Bezig met laden...

Logboek

Indonesie koopt 24 Sikorsky Black Hawk S-70M helikopters

Indonesie koopt 24 Sikorsky Black Hawk S-70M helikopters

Indonesië heeft via het staatsbedrijf PTDI (PT Dirgantara Indonesia) een voorlopige overeenkomst gesloten met Sikorsky, een dochterbedrijf van Lockheed-Martin, voor de aankoop van 24 Black Hawk S-70M helikopters en bijhorende technologieoverdracht. Voor Indonesië waren de CEO van PTDI en de minister van Defensie aanwezig op de ondertekeningsceremonie in Washington.

In de overeenkomst over de aankoop van de 24 Black Hak helikopters is ook vastgelegd dat PTDI door Sikorsky wordt opgeleid en gecertificeerd om de assemblage, de operationele tests, de modificaties, de upgrades en het volledige technische onderhoud uit te voeren van de Black Hawks. PTDI wordt hierdoor ook een officiële toeleverancier van Sikorsky. De bouw van de Black Hawk S-70M structuren gebeurt in de Poolse fabriek van Sikorsky.  

Als het helikopterprogramma door Sikorsky en PDTI is voltooid zullen de Black Hawk helikopters worden overgedragen aan het Indonesische ministerie van Defensie. PDTI hoopt in de nabije toekomst zijn samenwerking met Sikorsky en Lockheed-Martin te kunnen uitbreiden naar andere militair materieel.

In de komende maanden zullen beide partijen de details van overeenkomst vastleggen in een definitief contract. De waarde van de overeenkomst werd niet vrijgegeven. 

Vorige maand kocht Indonesië 12 Anka-drones voor $ 300 miljoen bij TAI (Turkish Aerospace). 

Foto © Los688 - licensed under CC0 1.0 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *