Bezig met laden...

Logboek

FAA certificeert het Lycoming Electronic Ignition System voor de Robinson R22 en R44 helikopters

FAA certificeert het Lycoming Electronic Ignition System voor de Robinson R22 en R44 helikopters

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het Lycoming EIS systeem (Electronic Ignition System) goedgekeurd voor gebruik in de Lycoming pistonmotoren van de Robinson R22 en R44.

Alle R22 en R44 helikopters die na 15 januari 2020 zijn aangekocht zullen standaard met het EIS systeem worden uitgerust. Het systeem verhoogt de betrouwbaarheid, verbetert het starten van de motor en verlaagt het onderhoud en de onderhoudskosten van de helikopters.

Het EIS systeem vervangt de linker magneto van de Lycoming motor. De rechter magneto blijft behouden als backup ontsteking en vermijdt de noodzaak om een extra stroomvoorziening in te bouwen. Het nieuw gecertificeerd systeem heeft hoge ontstekingsenergie die de ontsteking moet vergemakkelijken en elimineert een aantal bewegende onderdelen waardoor een hogere betrouwbaarheid kan worden gegarandeerd.

Het Lycoming EIS systeem is voorzien om zolang operationeel te zijn als de motor en heeft geen onderhoud nodig tussen de revisie's. De 500-uren inspectie van de magneto is voor de EIS niet nodig. Dit maakt het onderhoud eenvoudiger en Robinson verwacht ook minder ongeplande onderhoudswerkzaamheden aan de ontsteking.   

Het systeem wordt zowel op de R22, de R44 Raven I als de R44 Raven II ingebouwd. Robinson heeft in zijn aankondiging alsnog geen informatie of er ook een kit komt om bestaande R22 of R44 helikopter met de EIS uit te rusten. Lycoming geeft aan dat de EIS eenvoudigweg een klassieke magneto kan vervangen zonder aanpassingen aan motor of bedrading.

Foto copyrights: Robinson Helicopter Company - Lycoming EIS geïnstalleerd op een R44 motor.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *