Bezig met laden...

Logboek

Zwitserse luchtredder Rega gebruikt nu ook drones

Zwitserse luchtredder Rega gebruikt nu ook drones

Op 27 april 2022 vierde de Zwitserse luchtreddingsdienst Rega zijn 70e verjaardag. Wat in de jaren vijftig begon met moedige pioniers, is vandaag een van de modernste luchtreddingsorganisaties ter wereld en vormt een integraal onderdeel van het Zwitserse gezondheidszorgsysteem. Deze ontwikkeling wordt gekenmerkt door Rega's vastberadenheid om geavanceerde technologie te gebruiken om mensen in nood te helpen. Rega brengt snelle medische hulp vanuit de lucht en ondersteunt mensen in nood. Het exploiteert daarvoor momenteel 19 helikopters. 

Het dronesysteem van Rega is een voorbeeld van hoe Rega, zeven decennia later, nog steeds voortdurend op zoek is naar manieren om haar reddingsdiensten in de lucht verder te verbeteren en uit te breiden ten behoeve van de bevolking. 

De afgelopen jaren is het dronesysteem continu doorontwikkeld van een idee naar een operationele unit vandaag. Na het uitvoeren van uitgebreide tests onder allerlei omstandigheden en vervolgens het verfijnen van de afzonderlijke componenten, kan het Rega Operations Center sinds het najaar van 2021 de drone - die de registratie "RGA-UAV-T1A" draagt - inzetten voor zoekacties.

De drone kan autonoom grote zoekgebieden scannen en is uitgerust met verschillende sensoren en camera. Met het mobiele apparaat voor het lokaliseren van mobiele telefoons, "Lifeseeker", kan de drone een mobiele telefoon lokaliseren met een nauwkeurigheid van enkele meters, zelfs als er geen mobiele telefoondekking is in het zoekgebied. Daarnaast is er een menselijke detectiepijplijn ontworpen voor de drone. Dankzij een zelflerend algoritme, kan het systeem automatisch personen detecteren in het zoekgebied gebaseerd op beelden van de warmtecamera. Deze info wordt continue gedeeld met de drone-operator in het controlecentrum van Rega in het Zwitserse Wilderswil. 

De Rega-drone, die is uitgerust met verschillende sensoren, komt in actie als de zoekhelikopter op de grond moet blijven door te slechte weersomstandigheden. In dergelijke omstandigheden zal de drone informatie over het gelokaliseerde slachtoffer doorgeven aan de bergredders van de SAC (Swiss Alpine Club).   

Specificaties van de REGA-drone: 

  • kan volledig autonoom vliegen 
  • rotor diameter: 2,8 meter
  • lengte: 2,2 meter
  • hoogte: 75 cm
  • turbine:  two wave turbine 
  • gewicht: 25 kgs
  • FLARM anti-collision system
  • ADS-B receiver
  • klik hier voor meer info
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *