Bezig met laden...

Logboek

DRF Helicopters vliegt 3% meer missies in 2022

DRF Helicopters vliegt 3% meer missies in 2022

Het Duitse DRF Luftrettung, een van de grootste operatoren van medische urgentiehelikopters in Europa, registreerde in het afgelopen jaar een toename van operaties. De helikopters en vliegtuigen van de non-profit luchtreddings-organisatie werden van 1 januari tot 31 december 2022 niet minder dan 39.308 keer opgeroepen.

Ten opzichte van 2021 (38.076 oproepen) betekent dit een stijging van 3 procent. De belangrijkste redenen voor de oproepen waren inwendige ziekten zoals hartaanvallen of beroertes, maar ook ongevallen in het verkeer, op het werk en tijdens vrijetijdsbesteding. De luchtredders boekten ook beslissende vooruitgang bij centrale projecten, zoals hun eigen pilotenopleiding.

In totaal werden de helikopters van de DRF Luftrettung gealarmeerd voor 30.787 noodoperaties en 8.219 intensive care-transporten. De bemanningen van de twee traumahelikopters voerden 302 repatriëringen uit. 

De vier stations uitgerust met helikopters met reddingslier hebben er 135 keer gebruik van gemaakt om patiënten snel medische noodhulp te bieden en ze uit moeilijk bereikbare gebieden te redden. Ook het grote belang van de nachtelijke luchtredding bleek eens te meer: ​​de elf 24/24-uur DRF-luchtreddingsstations verrichtten in totaal 22 procent van hun operaties in de nachtelijke uren.

De helikopters, die landelijk op 29 locaties zijn gestationeerd, werden gemiddeld 108 keer per dag gealarmeerd om mensen in nood snel en zeer professioneel van medische noodhulp te voorzien.

DRF ging in 2022 door met de vernieuwing van zijn vloot: de laatste Airbus EC145-machine ging buiten dienst en werd vervangen door een ultramoderne Airbus H145. Ook de ombouw van de H145-vloot naar de vijfbladige rotor vordert. In totaal vliegen nu tien H-145 helikopters met een vijfbladige rotor.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *