Bezig met laden...

Logboek

EHang maakt 's werelds eerste drone taxivluchten met passagiers

EHang maakt 's werelds eerste drone taxivluchten met passagiers

Nadat het op 11 oktober 2023 's wereld eerste certificatie kreeg voor een elektrisch aangedreven passagiers VTOL zonder piloot (vertical take off & landing) en vorige week ook een bewijs van luchtwaardigheid voor zijn EHang EH216-S ontving van de Chinese luchtvaartautoriteit, kon het nu voor het eerst ter wereld commerciële taxivluchten uitvoeren met passagiers - zonder piloot - in Guangzhou en Hefel in China. 

De twee grote lanceringsevenementen werden gehouden in het Jiulong Lake Park in Guangzhou en het Luogang Central Park in Hefei. Beide evenementen markeerden de eerste commerciële vluchtdemonstraties met de gecertificeerde EH216-S.

Verschillende overheidsfunctionarissen en burgers uit Guangzhou en Hefei sloten zich aan bij de eerste groep uitgenodigde passagiers om een ritje te maken op de EH216-S en ervaarden het prachtige landschap vanuit een compleet nieuw perspectief. De evenementen trokken vertegenwoordigers van lokale overheden, de CAAC, verschillende bedrijven, media en burgers, wat de grote belangstelling voor deze nieuwe manier van luchtmobiliteit onderstreepte.

Guangzhou

De eerste EHang EH216-S eVTOL voor passagiersvervoer dat het eerste luchtwaardigheidscertificaat ter wereld heeft verkregen, is met succes geleverd aan ETON, een dochteronderneming op het gebied van intelligente luchtvaart van Guangzhou Development District Communications Investment Group Co., Ltd. en wordt ingezet op de operationele locatie Jiulong Lake. Ook in het Huangpu-district zijn meer operatielocaties en vliegroutes voor luchtbezienswaardigheden en logistiek in ontwikkeling.

Daarnaast hebben Guangzhou Development District Communications Investment Group Co., Ltd. en Guangzhou Industrial Investment Capital vandaag aangekondigd om gezamenlijk een Guangzhou Development District Low-Altitude Industry Venture Capital Fund op te zetten met een beoogde fondsomvang van RMB 10 miljard.

Hefel 

Na de eerste eVTOL-vliegroute in Luogang Center Park is de regering van Hefei van plan samen te werken met EHang om luchtvluchtroutes en -diensten uit te breiden naar meer schilderachtige plekjes in Hefei, zoals onder meer het Zwanenmeer.

Gebaseerd op de strategische partnerschapsovereenkomst met EHang van oktober van dit jaar, is de gemeentelijke overheid van Hefei van plan de aankoop van ten minste 100 eenheden van EH216-serie onbemande luchtvaartuigen van EHang te vergemakkelijken en/of financiële steun te verlenen, voor een totaal bedrag van $ 100 miljoen.

Het is nu afwachten of het EHang concept voor taxivluchten 'zonder piloot', ook bij het grote publiek zal aanslaan. EHang heeft duidelijk een voorsprong op zijn concurrenten maar het is ook de vraag of het snel een certificatie buiten China zal kunnen realiseren. Het is reeds in Europa, o.a. in Spanje en Frankrijk actief, maar voor zover we weten is er geen certificatiedossier ingediend bij EASA. 

Foto's & video © EHang Holding

Eerder nieuwsartikels over EHang - klik hier

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *