Bezig met laden...

Logboek

Belgische luchtmacht gebruikt NH90 om auto's uit het puin te evacueren

Belgische luchtmacht gebruikt NH90 om auto's uit het puin te evacueren

Gedurende het militaire defilé voor de Nationale Belgische Feestdag waren de helikopters van de luchtmacht afwezig. Maar ze stonden niet allemaal werkloos aan de grond. 

Woensdagnamiddag zijn vanop de vliegbasis van Bevekom, twee helikopters van de Luchtmacht opgestegen, om in de door de zware watersnood geteisterde regio Chaudfontaine tal van voertuigen vanonder het puin te evacueren.

De eerste helikopter, een Agusta A109, voerde verschillende verkenningsmissies uit, terwijl de tweede, een NH90 TTH met registratie RN-06, een eerste voertuig ontruimde om het toestel te testen.

Vanaf gisteren is de NH90-helikopter, met registratie RN-08, begonnen met het verwijderen van de rest van de voertuigen die vastzitten in de rivieren. Alleen al op de as Chaudfontaine -> Hamoir liggen meer dan 90 voertuigen in het water, welke niet door de takelvoertuigen kunnen worden weggehaald.

Hoelang deze helikopters zullen worden ingezet voor de evacuatie van gestrande voertuigen in nog niet bekend. 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *