Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky CH-53K heft met succes meer dan 16 ton externe lading

Sikorsky CH-53K heft met succes meer dan 16 ton externe lading

De Sikorsky CH-53K King Stallion heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling als zwaarste westerse helikopter. De Russian Helicopter Mil Mi-26 blijft nog steeds de zwaarste serie gebouwde helikopter ter wereld (MTOW van 56.6 ton) als pure transporthelikopter waar de CH-53K is in de eerste plaats een militaire helikopter is.

Eind februari 2018 kon de King Stallion een gewicht van 16.3 ton heffen en transporteren aan een enkele cargo haak. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de levering van de eerste CH-53E aan U.S. Marine Corps later dit jaar.

De CH-53K bracht 16.3 ton in een hover en toonde middels een aantal procedures ook aan dat het toestel nog voldoende marge had om om te gaan met de dynamische krachten van de externe lading. De MTOW (Maximum Take Off Weight) van de volledig beladen CH-53K was op dat moment 41,3 ton. De draagkracht van de CH-53K is nu zowat driemaal groter dan zijn voorganger de CH-53E.

Naast deze gewichtstesten heeft de King Stallion intussen ook een reeks andere vluchttesten met succes doorstaan: een testvlucht aan 200 kts, een vlucht met bank angle 60°, takeoff en landing op een sloop met 12° inclinatie en schieten vanuit de King Stallion.

Intussen is ook bekend dat de CH-53K door Sikorsky en het Duitse Rheinmetall aan het Duitse leger wordt aangeboden en zal worden getoond op de ILA Airshow in April in Berlijn.

Je kunt hier Sikorsky's press release nalezen. Over het kostenplaatje van de CH-53K werd wel zedig gezwegen...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *