Bezig met laden...

Logboek

Thales showt een simpele autopilot voor licht en medium helikopters

Thales showt een simpele autopilot voor licht en medium helikopters

Thales is een grote speler op het gebied van de autopilots. Hun ervaring gaat 60 jaar terug toen ze begonnen met de autopilots voor de Airbus A300 en de Concorde.

Deze kennis hebben ze nu gebruikt om een zeer simpele en lichte autopilot te maken voor lichte en medium helikopters. Hier wil Thales de werkload van de piloten verminderen en tegelijkertijd ook de veiligheid verbeteren. De Smart Autopilot is een perfect concept voor de lichte helikopters, zonder inboeten aan functionaliteit of aan veiligheid, integendeel.

Speciaal is wel aan deze Compact Autopilot dat alle intelligentie die normaal in twee separate computers zit nu zeer compact is ingebouwd in de actuator. Dit maakt ook een retrofit bij een bestaande helikopter relatief eenvoudig.

Voorlopig is de Compact Autopilot onder andere beschikbaar in een versie voor de Bell B206, de Agusta A109 en nog een paar andere lichte helikopters maar we hebben nog geen datum gekregen wanneer het toestel klaar zou zijn voor de Robinson helikopters. Dat en de prijs is wat we nu navragen bij Thales.

Video:
Video afspelen...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *