Bezig met laden...

Logboek

HeliSAS heeft nu ook een IFR autopilot

HeliSAS heeft nu ook een IFR autopilot

Sedert September 2015 is de HeliSAS VFR autopilot beschikbaar voor de Robinson helikopters. In het totaal heeft Genesys Aerosystems meer dan 1.200 HeliSAS autopilots met SAS (stability augmentation systems)  in de markt gezet. 

En nu heeft Genesys Aerosystems een HeliSAS IFR autopilot op de markt gebracht. De IFR uitvoering is gebaseerd op de bewezen technologie van de VFR HeliSAS maar het nieuwe systeem heeft een meer robuuste hardware en extra redundantie voor gebruik in zwaardere omstandigheden. Het toestel heeft ook zwaardere controlemechanismen omdat het voorzien is voor grotere helikopters.

De IFR HeliSAS is een twee-assige autopiloot voor multi-pilot IFR en drie-assige autopilot voor single-pilot IFR operaties. De HeliSAS kan samenwerken met de bestaande SAS uitrusting van de helikopter. De HeliSAS helpt de helikopter naar zijn normale rechte vlucht na een abnormale positie of wanneer de piloot zijn orientatie verliest bij gebrek aan visuele referenties. Laterale autopilot mogelijkheden zoals GPS, VOR en LOC zijn beschikbaar alsmede de verticale modi: GPS VNAV, VS, ALT, SPD.

De combinatie van de stabiliteitsmodus en de autopilot functies geeft de piloot het nodige vertrouwen om zijn andere taken uit te voeren. Maar de piloot kan ten allen tijde de besturing overnemen. Als de piloot onbewust in een abnormale attitude komt kan hij de cyclic loslaten en de HeliSAS zal de helikopter terug naar een levelflight brengen. De HeliSAS IFR Autopilot heeft ook een aantal functies die men alleen kan vinden op zeer dure en complexe autopilots.

De IFR HeliSAS heeft reeds een STC voor de Airbus Helicopters H-145e. Een STC is in hangende voor de Sikorsky UH-60.

Je kunt hier verdere details nalezen:

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *