Bezig met laden...

Logboek

Leonardo Yeovil is nu: 'The Home of British Helicopters'

Leonardo Yeovil is nu: 'The Home of British Helicopters'

Afgelopen dinsdag werd de officiële status van Yeovil als "The Home of British Helicopters" uitgebreid gevierd tijdens een evenement bij helikopterfabrikant Leonardo. De stad, de thuisbasis van de enige Britse helikopterfabrikant Leonardo, is onlangs door de lokale besturen erkend met deze bijnaam.

Deze speciale status weerspiegelt Yeovil's legendarische geschiedenis van primeurs in de helikopterindustrie en de enorme waarde die het ontwerp en de productie van helikopters bijdragen aan de Britse regionale en nationale economie. Om de nieuwe status te markeren, begroeten vanaf nu officiële borden met de vermelding 'Yeovil: The Home of British Helicopters' op de invalswegen naar de stad.

Leonardo is het enige helikopterbedrijf in Groot-Brittannië, met een ‘end-to-end’ productiecapaciteit voor helikopters. Dit betekent dat het helikopters kan ontwerpen, ontwikkelen, produceren, testen en certificeren, met daaropvolgend training voor piloten en technici, ondersteuning en upgrades voor klanten.

Leonardo is een Italiaanse staatsholding die destijds onder de naam Finmeccanica eigenaar was van helikopterbedrijf Agusta. Westland Aircraft op zijn beurt was een Brits helikopterbedrijf dat uiteindelijk in handen kwam van GKN Aerospace, ook een Brits bedrijf.

Beide bedrijven fusioneerden in 2000 hun helikopterbedrijven onder de naam AgustaWestland. In 2004 verkocht GKN Aerospace zijn belang in AgustaWestland aan Finmeccanica dat zo 100% eigenaar werd van het helikopterbedrijf. In 2017 veranderde Finmeccanica zijn naam in het huidige Leonardo. 

Leonardo's helikopterfabriek in Yeovil exporteert al meer dan tachtig jaar helikopters over de hele wereld. De site heeft 34 klanten in 26 landen en ondersteunt meer dan 500 helikopters over de hele wereld.

Op het evenement was de AW149 te zien, Leonardo's kanshebber voor het New Medium Helicopter (NMH)-project van het Britse Ministerie van Defensie.

Foto 1 © Leonardo Helicopters - Foto 2 onder licentie OGL 1.0

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *