Bezig met laden...

Logboek

RIVE gaat tot acht Airbus H175's aankopen

RIVE gaat tot acht Airbus H175's aankopen

Het Frans - Zwitserse RIVE Private Investment en Airbus Helicopters hebben een overeenkomst aangegaan waarbij door RIVE tot acht Airbus H175 super medium helikopters zullen worden aangekocht ten behoeve van de olie-en gasindustrie en de SAR (search & rescue). De toestellen worden tussen 2024 en 2026 uitgeleverd. Het is voor zover bekend de eerste helikoptertransactie van RIVE.

Rive Private Investment is een onafhankelijke investeringsgroep gespecialiseerd in financiële transacties met een specifieke focus op duurzame infrastructuren en materiële activa. De groep heeft reeds meer dan € 2,0 miljard geïnvesteerd in bijna 100 transacties. De Airbus H175 helikopters zullen via leasing of andere financieringsoplossingen ter beschikking worden gesteld van helikopteroperatoren en andere gebruikers.

RIVE had oog voor de moderne Airbus H175 als oplossing voor de herstellende olie- en gasindustrie ook al omdat deze helikopter beduidend zuiniger is dan de traditionele off-shore helikopters zoals de Sikorsky S-92 en de Airbus H225.   

De Airbus H175 helikopters kwam in de olie- en gasindustrie in 2014 toen de Belgische helikopteroperator NHV zijn eerste twee H175 ontving. NHV had een lanceringscontract getekend met Airbus Helicopters voor in het totaal 16 helikopters van het type. Intussen zijn daarvan reeds 14 stuks uitgeleverd en vloog NHV reeds 75.000 vlieguren met de H175 helikopters.  

Foto Airbus H175 © Tom Buysse - met onze dank 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *