Bezig met laden...

Logboek

HAI maakt zich op voor de Heli-Expo 2021 in New Orleans

HAI maakt zich op voor de Heli-Expo 2021 in New Orleans

Na het annuleren van de European Rotors beurs in Köln, die gepland was voor november 2020, was het uitkijken of de HAI Expo 2021 gepland voor maart 2021 wel zou kunnen doorgaan.

Gisteren maakte de HAI (Helicopter Association International) bekend dat de HAI Heli-Expo 2021 wel degelijk zal plaatsvinden van 23 tot 25 maart 2021. De Heli-Expo wordt gehouden in het Ernest N. Morial Convention Center in New Orleans.

HAI CEO, James Viola, geeft toe dat de organisatie van de Heli-Expo 2021 niet evident is maar wel een antwoord geeft aan de bedrijven die alle virtuele evenementen en online meetings stilaan beu zijn en snakken naar een persoonlijk contact. Intussen hebben reeds 350 bedrijven hun deelname aan de Heli-Expo 2021 bevestigd.

Organisator HAI zal voor de 2021 Heli-Expo een reeks additionele veiligheidsmaatregelen nemen om er zeker van te zijn dat het personeel en de bezoekers van de beurs in een corona-veilige omgeving kunnen werken. De volgende maatregelen werden reeds in het protocol ingeschreven:

  • social distancing op de beursvloer, de vergaderzalen, de registratie en alle publieke plaatsen
  • extra tijd ingecalculeerd om tussen meetings of briefings de plaatsen telkens weer te ontsmetten
  • additionele badge-printing stations
  • zichtbare hand sanitizers op de beursvloer en de zalen
  • een corona kit voor elke aanwezige met masker en handgels
  • verplichte maskerdracht bij het betreden van de Heli-Expo
  • temperatuur checks bij het betreden van de Heli-Expo

Viola is ervan overtuigd dat deze strikte maatregelen en de internationale ontwikkelingen en maatregelen rondom het virus een zeer veilige Heli-Expo 2021 kunnen garanderen. 

HAI heeft een speciale webpagina geopende - klik hier - om nieuwe ontwikkelingen rond de veiligheid van de Heli-Expo 2021 te communiceren.

Toch blijft het nog koffiedik kijken hoe internationale bezoekers, zoals wij uit de Benelux, de Heli-Expo zullen kunnen bezoeken. Vragen in verband met verplichte vaccinatie, quarantaine bij aankomst in de US, quarantaine bij terugkomst in de Benelux, de risico-klasse van de staat Louisiana, enz. zullen de volgende maanden maanden duidelijker moeten worden voor we kunnen vertrekken. 

In elk geval zal Helispot voor een goede verslaggeving zorgen van de grootste helikopterbeurs ter wereld.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *