Bezig met laden...

Logboek

European Rotors: Dag 3 - een overzicht

European Rotors: Dag 3 - een overzicht

Dit was de derde en laatste dag van de allereerste European Rotors beurs. Iedereen is het eens dat deze beurs voor herhaling vatbaar is maar verder kan worden uitgebreid en zeker op een tijdstip moet worden gehouden waarbij het samenvallen met de Dubai Airshow wordt vermeden.

De samenwerking met de HAI kan ook verder mogelijkheden bieden om meer Amerikaanse bedrijven naar de Europese beurs te brengen. 

De samenwerking met EASA is duidelijk een schot in de roos. Maakt dat de helikopterindustrie niet alleen de beurs maar ook een aanbod aan conferenties kon bezoeken. Ook de uitbreiding van de scope van de beurs naar de brede VTOL industrie en niet enkel de helikopter wordt door de meeste bezoekers sterk op prijs gesteld. Zo kunnen de operatoren en fabrikanten gaan nadenken over hun business van morgen! 

De vraag naar demo-vluchten is gezien de locatie van de Koelnmesse een moeilijke. Midden in de grootstad Keulen is een dergelijke optie niet uitvoerbaar. Maar wie weet kijkt European Rotors uit naar een ander beurscomplex in de komende jaren. We kijken al met spanning uit naar de komende European Rotors 

 

Aankondigingen van Dag 3

 • Bell verkoopt eerste Bell 505 NXI in Slowakije
  • Bell heeft de verkoop aangekondigd van de eerste Bell 505 NXi in Slowakije aan WELLPHARMA SRO. Dit wordt de tweede verkoop van een Bell 505 in Slowakije in 2021. De klant zal het vliegtuig in de zomer van 2022 in ontvangst nemen in het Bell Prague Service Center. Deze Bell 505 zal worden uitgerust met de nieuwste Garmin G1000 NXi avionics en worden gebruikt voor zakelijk en privévervoer.
  • Sinds de EASA-certificering eind 2020, heeft Bell de Garmin G1000 NXi geïntegreerde avionics-suite als standaarduitrusting in elke nieuwe Bell 505. Het kan ook als retrofit voor bestaande Bell 505. De Garmin G1000H NXi Flight Deck verbetert het situationeel bewustzijn, heeft een snellere informatieverwerking en heeft verbeterde displays om de werkdruk van de piloot te verminderen. 
  • De Bell 505 NXi combineert de nieuwste Garmin-avionics en een tweekanaals FADEC-gestuurde motor en die dual-coreprocessors bevatten om de opstarttijd met meer dan 50% te verminderen. Het systeem heeft led-achtergrondverlichting, verbeterde displays, eenvoudige LRU-vervanging via automatisch geladen softwareherkenning, VFR /IFR-kaarten beschikbaar via het multifunctionele display (MFD) en een Enhanced Horizontal Situation Indicator (HIS) met kaart- en terrein overlays.

 

 • Airbus Helicopters toont haar CityAirbus NextGen
  • Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, kwam speciaal naar Keulen om aan de helikopterindustrie de CityAirbus NextGen te tonen. Na meer dan 240 proefvluchten en 1.000 kilometers met de demonstrators Vahana en CityAirbus heeft Airbus deze ervaringen en zijn jarenlange kennis gepompt in het ontwerp van de CityAirbus NextGen. Dit is geen demonstrator meer maar een prototype welke in 2023 moet vliegen.
  • Airbus zet zich in om ervoor te zorgen dat CityAirbus NextGen naadloos integreert in stedelijke omgevingen. Geluidsniveaus zijn een sleutelfactor voor het bereiken van publieke acceptatie. Om dit doel te bereiken, maakt Airbus gebruik van zijn uitgebreide expertise in geluidsvriendelijke ontwerpen om de geluidsniveaus van CityAirbus NextGen naar nieuwe dieptepunten te brengen: minder dan 65 dB(A) tijdens overvliegen en maximaal 70 dB(A) tijdens opstijgen en landing.
  • Voortbouwend op de expertise van partners in meerdere stedelijke omgevingen, zal het prototype voor CityAirbus NextGen een technologische hefboom worden bij het creëren van een efficiënter, duurzamer stedelijk ecosysteem. Naast de luchttaxi steunt Airbus' benadering van koolstofarme mobiliteit op het gezamenlijk voorbereiden van de noodzakelijke infrastructuur en intermodaliteit om de meest bruikbare dienstverlening aan stedelijke gemeenschappen te garanderen.
  • CityAirbus NextGen is een vlaggenschipvliegtuig, ontworpen om de weg te wijzen naar het koolstofarm maken van de luchtvaartindustrie als geheel.   

 

 • Leonardo en Bristow vieren 500.000 vlieguren 
  • Leonardo en Bristow zijn al meer dan 25 jaar partners en Bristow gebruikt reeds jaren de AW119 mono-turbine, de AW109 lichte bi-turbine, de AW139 medium bi-turbine en de AW189 super medium bi-turbine. De vloot van Leonardo-helikopters van Bristow omvat vandaag meer dan 90 eenheden.
  • Deze helikopters worden door Bristow met succes ingezet voor offshore transport ter ondersteuning van de energie-industrie, SAR (zoek- en reddingsacties) en HEMS (medische hulpdiensten),  in verschillende geografische gebieden, waaronder Noord- en Latijns-Amerika, Europa, Afrika en Australazië.
  • Leonardo overhandigde een speciale herinnering aan deze 500.000 vlieguren mijlpaal aan de vertegenwoordiging van Bristow. In het totaal heeft Bristow 100.000.000 km gevlogen met de Leonardo toestellen of niet minder dan 2.500 maal rond de aarde...
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *