Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Airbus H175 vloot - R66 Politiehelikopter - Waalhaven ziet 34 helikopters landen

Kort nieuws: Airbus H175 vloot - R66 Politiehelikopter - Waalhaven ziet 34 helikopters landen

De Airbus Helicopters H175 bereikt 100.000 vlieguren

De H175 werd in januari 2014 door EASA gecertificeerd en de eerste productiehelikopter van het type werd in december 2014 door NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen) in gebruik genomen. Intussen zijn er reeds 45 Airbus H175 helikopters in gebruik genomen door 13 verschillende operatoren wereldwijd.

De super medium wordt naast zijn oorspronkelijk bedoeling als offshore transfer helikopter in de olie- en gasindustrie ook ingezet voor SAR, politieopdrachten, cargo en VIP-transporten. NHV heeft de grootste vloot van H175 met 13 helikopters in gebruik en nog 3 in bestelling. Het heeft ook meer dan de helft van de vlieguren voor zijn rekening genomen. Andere operatoren zijn CHC Helicopter, Babcock Aviation, Transportes Aéreos Pegaso, Mexico, Heli Holland, Omni Táxi Aéreo, Royal Thais Police en de Government Flying Service Hong Kong. 

De Airbus H175 heeft ook een Chinese evenknie, de AC352. Dit toestel is samen ontwikkeld door Airbus en AVIC dochter, Harbin Aircraft Industry Group. De H175 heeft ook een wereldrecord op zijn naam staan: het stijgt tot 6.000 meter in 6 minuten en 54 seconden.  

Foto copyrights: Tom Buysse

 

US Polk County Politie neemt volledig uitgeruste Robinson R66 politie helikopter in gebruik

Op 2 april heeft Robinson Helicopter Company de eerste (van twee) volledig uitgeruste R66 Police Helicopter serial number 1025 uitgeleverd aan de Florida’s Polk County Sheriff’s Office (PCSO).

Deze R66 politie helikopter is de eerste R66 uitgerust met een Wescam MX-10 EO/IR imaging systeem en een HD infrared sensor. Daarenboven is er een Spectrolab SX-7 Starsun -zoeklicht systeem aangebouwd. De R66 van de Polk County Police Fleet heeft ook een optionele Aerocomputers UC-6000 digital mapping systeem, een auxiliary fuel tank, een impact resistant windscherm, Garmin’s G500H TXi 1060 flight display met synthetic vision, en NVG-gekeurde instrumenten voor toekomstige NVG certificatie.

PCSO's luchtpolitie vliegt ongeveer 1.100 vlieguren per jaar. Sheriff Grady Judd stak het niet onder stoelen banken dat het kost effectieve voorstel van Robinson meespeelde in zijn aankoopbeslissing.

 

Rotterdamse Waalhaven terug decor voor Amerikaanse helikopters

Niet minder dan 34 Amerikaanse legerhelikopters zijn in Rotterdam ingeladen voor vertrek naar de legerbasis van de 101ste Airborne Divisie in Fort Campbell, US. Het zijn BlackHawk, Apache en Chinook helikopters.

De helikopters maakten deel uit van missie die 9 maand duurde in Oost-Europa. Daar maakte de helikopters deel uit van de versterkte Amerikaanse aanwezigheid in Europa na de Russische annexatie van de Krim in 2014. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *