Bezig met laden...

Logboek

Bristow koopt BHI (British Helicopter Int) van de Rigby Groep

Bristow koopt BHI (British Helicopter Int) van de Rigby Groep

De Amerikaanse Bristow Group heeft aangekondigd dat het de Britse helikopteroperator BHI (British International Helicopter Services Limited) overneemt van de Rigby Groep

BIH levert momenteel gecombineerde opsporings- en reddingsdiensten (SAR) en ondersteunende helikopterdiensten voor het Britse ministerie van Defensie (MOD) met operaties op de Falklandeilanden. BIH levert ook Fleet Operational Sea Training (FOST) helikopterondersteuning voor de Britse Royal Navy.

Met deze overname, een all-cash transactie die naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 zal zijn afgerond, wil de Bristow Group (NYSE:VTOL) zijn toonaangevende wereldwijde overheid services-activiteiten verder uitbouwen. 

Bristow wil hierbij gebruik maken van de sterke relaties van BIH die zijn opgebouwd door een lange ervaring bij uitvoeren van missies in de militaire als in de civiele markten. Bristow verwacht efficiëntie te realiseren door gebruik te maken van zijn schaalgrootte om veilige en betrouwbare verticale liftoplossingen in de regio te blijven bieden.

"Bristow kijkt ernaar uit om de complementaire activiteiten en capabele teamleden van BIH aan ons portfolio toe te voegen. Deze overname zal onze activiteiten op het gebied van overheidsdiensten verder versterken, terwijl we bestaande relaties willen versterken en nieuwe partnerschappen in overheidssectoren willen ontwikkelen voor veilige en betrouwbare verticale liftoplossingen", aldus Chris Bradshaw, President en CEO van Bristow Group.

BIH zal voor zijn activiteiten de naam en het merk Bristow overal overnemen. BIH exploiteert momenteel een vloot van twee AW189 SAR-geconfigureerde helikopters (registratie G-SAAR en G-FSAR), drie S61-helikopters en een AS365-helikopter.

De overname van BIH door Bristow verkleint het Britse aanbod op het vlak van helikopteroperatoren. In maart 2022 heeft de Britse competitiewaakhond, de CMA, de overname van helikopteroperator Babcock door CHC verworpen op grond van een SLC (substancial lessening of competition) op de Britse markt voor offshore helikoptertransport zal veroorzaken. Hoe de CMA tegen deze aquisitie zal aankijken is niet direct duidelijk maar de gecombineerde omzet zal minstens een verkort onderzoek noodzakelijk maken. 

BIH werd in 2013 door de Britse Rigby Groep overgenomen voor £ 12,5 miljoen. De waarde van de huidige transactie is momenteel niet bekend maar zal in de komende kwartaalaankondigingen van het beursgenoteerde Bristow wellicht worden onthuld.

De Rigby groep is een Britse private investeringsgroep van Sir Peter Rigby, een succesvolle IT-ondernemer uit de Midlands, en zelf een begenadigd helikopterpiloot (zie foto). De Aviation afdeling van de Rigby group, waartoe BHI hoorde, was de afgelopen twee jaar telkens verlieslatend en de verkoop van BHI past in de verdere herstructurering van deze afdeling. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *