Bezig met laden...

Logboek

Britse CAA kondigt industrieconsortium voor eVTOL-veiligheid aan

Britse CAA kondigt industrieconsortium voor eVTOL-veiligheid aan

Op de HeliTech Expo in Londen (UK) heeft de Britse burgerluchtvaartautoriteit een internationaal consortium opgericht van leiders uit de sector van eVTOL (elektrisch opstijgen en landen) en luchtvaartexperts.

De groep, die werd aangekondigd op de HeliTech Expo (op 5 oktober 2021) in Londen, zal zich buigen over de veiligheidsuitdagingen die moeten worden opgelost om eVTOL-vliegtuigen en drone-taxi's veilig op de markt te kunnen brengen. De CAA wil dat de Britse luchtvaartsector een leidende rol kan uitoefenen in de spits van de internationale technologie.

Het consortium, met de naam 'eVTOL Safety Leadership Group' (eVSLG) omvat potentiële operators, bestaande helikopter-experts en luchtvaartbedrijven, waaronder de Bristow Helicopters en Virgin Atlantic, evenals eVTOL-fabrikanten zoals Joby en Vertical Aerospace.

Hoewel eVTOL-vliegtuigen nog niet in gebruik zijn, hebben deze eVTOL's het potentieel om binnen de komende vijf jaar commercieel te vliegen in het VK. Om te kunnen opereren en goedkeuring van de regelgevende instanties te krijgen, moet elk toestel voldoen aan de strengste normen op het gebied van luchtvaartveiligheid. Als de Britse lucht- en ruimtevaartveiligheidsregulator heeft de UK CAA (Civil Aviation Authority) de eVSLG gefaciliteerd om haar inzet en betrokkenheid te tonen om de hoge veiligheidsnormen ook voor innovatieve en toekomstige operaties in de luchtvaartsector toe te passen.

De groep heeft twee co-voorzitters: Rick Newson, het hoofd van het Rapid Capabilities Office van de UK CAA en Matt Rhodes, directeur van Bristow Helicopters UK, die ook medevoorzitter is van de Offshore Helicopter Safety Leadership Group.

Huidige leden van de eVSLG (eVTOL Safety Leadership Group):

 • UK Civil Aviation Authority - Co-Chair
 • Bristow Helicopters - Co-Chair
 • UK Air Accident Investigation Branch (AAIB)
 • British Helicopter Assocation (BHA)
 • Flexjet
 • General Aviation Safety Council (GASCo)
 • Joby
 • NATS
 • Vertical Aerospace
 • Virgin Atlantic
 • de CAA verwacht de komende weken nog een aantal nieuwe leden

Een goed voorbeeld van samenwerking tussen de regelgever, de ontwerpers, de bouwers en de gebruikers/operatoren. De UK CAA laat er duidelijk geen gras over groeien en gaat samen met de industrie aan de slag. Vertical Aerospace wil zijn eVTOL in 2024 laten certificeren door de UK CAA; vermoedelijk zal dat de eerste gecertificeerde eVTOL zijn die in de UK zal vliegen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *