Bezig met laden...

Logboek

SkyDrive (JPN) verkoopt 100 eVTOL's aan CT UAV

SkyDrive (JPN) verkoopt 100 eVTOL's aan CT UAV

Het Japanse SkyDrive, recent nog op de Parijse luchtvaartbeurs op Le Bourget, heeft een pre-order aangekondigd van niet minder dan 100 SkyDrive eVTOL door het Vietnamese bedrijf CT UAV. 

CT UAV is een dochteronderneming van CT Group, een multi-businessgroep in Ho Chi Minh City, Vietnam, die verschillende soorten Unmanned Aerial Vehicle (UAV)-technologieën ontwikkelt.

SkyDrive ontwikkelt een eVTOL (elektrisch, verticaal start- en landingstoestel) met drie zitplaatsen, genaamd "SKYDRIVE". De SkyDrive eVTOL is bezig met de procedure voor de type-certificering oor het Japan Civil Aviation Bureau (JCAB).

In Vietnam zijn er dagelijks aanzienlijke verkeersopstoppingen die toenemen. Om dit probleem aan te pakken, ondertekende Pacific Group Co Ltd in Vietnam een MOU met SkyDrive en kwam het tot een pre-order van maximaal 100 eVTOL's in november 2022. Dankzij een nieuwe pre-order ontvangen van CT UAV, heeft SkyDrive in Vietnam reeds 200 eenheden in pre-order.

CT UAV wordt ondersteund door CT Group, een bedrijf dat actief is in 9 business lijnen. Drie daarvan zijn 3 duurzame business lijnen en daarnaast richt CT Group zich op 6 hightech industrieën waaronder CT UAV. Met de missie om de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) met UAV-technologie te pionieren, creëert CT UAV een slimmere en geavanceerdere toekomst en verbetert het de kwaliteit van leven.

SkyDrive en CT UAV zullen commerciële eVTOL-overwegingen evalueren, zoals vertiports, routes en netwerkplanning, infrastructuurvereisten en ecosystemen met geïnteresseerde belanghebbenden bij het lanceren van nieuwe mobiliteitsoplossingen in Vietnam.

 

Eerste verkoop in de VS

Afgelopen januari 2023 kondigde SkyDrive zijn aanwezigheid aan in de VS. Op 20 juli kon het reeds een pre-order aankondigen van Austian Avaiation, een Part 135-charteroperator en dochteronderneming van Lowcountry Aviation Company (“LCA”) in Walterboro, SC, voor maximaal vijf SkyDrive eVOTL's.

“We hebben een overweldigende hoeveelheid steun gekregen van lokale, regionale en staatsorganisaties hier in South Carolina om onze technologie en operaties binnen de staat te ontwikkelen. We zijn verheugd om deze volgende stap te zetten om nauwer samen te werken met alle belanghebbenden in South Carolina, met als uiteindelijk doel South Carolina in de voorhoede van de ontwikkeling van de AAM-infrastructuur in de VS te plaatsen en ons vliegtuig in de toekomst breder toegankelijk te maken”, aldus Tomohiro Fukuzawa, oprichter en CEO van SkyDrive Inc. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *