Bezig met laden...

Logboek

Leonardo levert allereerste TH-73A training helikopter aan de US Navy

Leonardo levert allereerste TH-73A training helikopter aan de US Navy

Leonardo heeft gisteren in een ceremonie de allereerste TH-73A uitgeleverd aan de US Navy.

Dit gebeurde in de fabriek van Leonardo in het Amerikaanse Philadelphia in aanwezigheid van Vice Admiral Kenneth Whitesell, commandant van de Naval Air Forces en Leonardo Helicopters CEO, Gian Piero Cutillo.

De levering van deze TH-73A is de eerste van een bestelling van 130 trainingshelikopters waarbij de totaliteit tegen eind 2024 moet worden uitgeleverd. Het contract heeft een totale waarde van $648,4 miljoen, waarbij de eenheidsprijs van de TH-73A neerkomt op $5 miljoen (inclusief basiskit onderdelen en diensten). 

De nieuwe trainingshelikopter TH-73A was de helikopter in het AHTS (Advanced Helicopter Training System) programma. Het zal de huidige trainingshelikopter van de US Navy, de Bell TH-57B/C Sea Ranger, vervangen. 

De TH-73A wordt geproduceerd en geassembleerd in de fabriek van Leonardo in het Amerikaanse Philadelphia. De TH-73A is een IFR toestel, door Leonardo ontwikkeld op basis van haar nieuwe AW109 Trekker.

Deze is uitgerust met moderne avionics: de vier schermen van de Genesys Aerosystems cockpit. Leonardo stelde in haar aanbieding dat de mono-turbine TH119, een bi-turbine vermogen levert aan een veel goedkopere aankoopprijs en veel lagere onderhoudskosten.

De Marine plant dat de TH-73A helikopter tot minstens 2050 als trainingshelikopter in dienst zal blijven. Het toestel zal dienen op piloten op te leiden die zowel op helikopters als op tiltrotors van de US Navy zullen vliegen. Ze zullen gebaseerd worden op het Naval Air Station Whiting Field in Milton, Florida.

Leonardo heeft ook aangekondigd dat het in het Whting Aviation Park een nieuw 9.200 m² helikopter support centrum zal bouwen om MRO (maintenance repair, overhaul) diensten snel en ter plaatse uit te voeren.  

 

Specificaties:

  • Propulsion: 1 x Pratt & Whitney PT6B-37A turbo shaft engine
  • Length (rotors turning): 42 feet, 5 inches (12.92 meters)
  • Height: 10 feet, 9 inches (3.29 meters)
  • Rotor Diameter: 35 feet, 6 inches (10.83 meters)
  • Weight (baseline empty weight): 3,325 pounds (1,508 kilograms)
  • Airspeed: 152 knots
  • Ceiling: 15,000 feet
  • Range: 357 nautical miles
  • Crew: Pilot, Co-pilot, 3 passengers

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *