Bezig met laden...

Logboek

Helikopters in de Ronde van Frankrijk vlogen op duurzame SAF

Helikopters in de Ronde van Frankrijk vlogen op duurzame SAF

Zoals elk jaar werden in de Tour de France zeven Ecureuil-helikopters van HBG (Hélicoptères de France Group) ingezet voor televisie-uitzendingen, logistiek, gezondheidsdiensten en personenvervoer. En voor het eerst dit jaar, met steun van de teams van Safran Helicopter Engines, hebben deze Airbus AS350 helikopters, aangedreven door Safran Arriel en Arrius turbines, gevlogen op duurzame helikopterbrandstof (SAF) geleverd door TotalEnergies.

Het gebruik van SAF-brandstof verminderde de hoeveelheid CO2-uitstoot die door deze zeven helikopters werd gegenereerd gedurende de drie weken van het wielerevenement met niet minder dan 10 ton.

Wat is het vluchtplan van Safran Helicopter Engines naar SAF?

Safran Helicopter Engines is een pionier in het gebruik van SAF's, duurzame helikopterbrandstof, en het heeft zich drie jaar geleden geëngageerd om de ecologische voetafdruk van haar turbinemotoren drastisch te verminderen.

Vorig jaar werd de eerste vlucht uitgevoerd door een SAF-aangedreven medische urgentiehelikopter in Duitsland. Intussen werd SAF reeds over langere perioden en met verschillende types helikopters succesvol getest en mogen we spreken van een nieuwe mijlpaal op de weg naar de ecologische transitie van helikopters.

Al de Safran-turbinemotoren zijn intussen gecertificeerd om te werken met maximaal 50% SAF, en het doel is om ze binnenkort te laten certificeren voor 100% SAF. Dit zal de CO2-uitstoot van de helikopter tot 80% verminderen. Het gebruik van duurzame brandstoffen is een belangrijke hefboom om de luchtvaartsector in staat te stellen zijn CO2-uitstootvermindering te realiseren.

Deze alternatieve brandstoffen genereren tijdens hun levenscyclus minder koolstofemissies. En omwille van hun chemische samenstelling, helpen ze ook de luchtkwaliteit te verbeteren en fijne emissiedeeltjes te verminderen (ze bevatten lagere gehaltes aan aromaten en minder zwavel in vergelijking met van fossielen afgeleide Jet A-1 brandstof).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *