Bezig met laden...

Logboek

Save The Day: Brustem (B) Opendeurdagen 1 en 2 oktober

Save The Day: Brustem (B) Opendeurdagen 1 en 2 oktober

De Brustem Pilot Association (BPA) nodigt bezoekers en piloten uit op haar Opendeurdagen op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022 op het vliegveld St Truiden - Brustem (ICAO: EBST).

BPA is een vereniging van piloten, van zowel bemande als niet-bemande vliegtuigen, die werd opgericht in 2020 in de context van start van Droneport, de civiele herrijzenis van het oude militaire vliegveld van St Truiden-Brustem.

Zaterdag 1 oktober

Op zaterdag 1 oktober wordt het vliegveld en zijn prachtige infrastructuur opengesteld niet alleen voor bezoekers maar eveneens voor bezoekende helikopters en vliegtuigen. Hierbij worden in het bijzonder helikopters uitgenodigd, waardoor deze opendeurdag een vrij uniek karakter heeft niet alleen in België maar eveneens in Europa.

Dit is bijzonder interessant gezien de recente ontwikkelingen met betrekking tot Urban Air Mobility of het gebruik van VTOL (Verticale Take Off & Landing)- toestellen (al dan niet bemand) als alternatieve transportmogelijkheid voor korte afstanden. Droneport speelt een belangrijke rol als katalysator van allerlei drone-toepassingen.

Naast een statische tentoonstelling van aanwezige toestellen zullen eveneens een aantal bedrijven, actief op het gebied van luchtvaart meer bepaald opleiding, onderhoud en diensten, zich voorstellen.

Bezoekende helikopters zijn heel speciaal uitgenodigd, wel even op voorhand aanmelden bij Robby Moers.

 

Zondag 2 oktober 

Op zondag 2 oktober ligt het accent meer op de jeugd met bijzondere aandacht voor meisjes en STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Hierbij willen we jongeren stimuleren om STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen. Niet alleen zullen kennismakingsvluchten aangeboden worden bovendien zullen diverse standen een overzicht gegeven van:

  • Diverse opleidingsmogelijkheden i.v.m. luchtvaart op secundair niveau, hoger onderwijs en universitair niveau
  • Diverse beroepen in luchtvaart
  • Specifieke opleidingen i.v.m. luchtvaart zoals piloot, vliegtuigtechnicus

De HESBANIA-scholengemeenschap, HASP-O Katholiek onderwijs en het Atheneum Sint Truiden werden hierop uitgenodigd.

Meer info over deze BPA Opendeurdagen 2022 via deze email

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *