Bezig met laden...

Logboek

Robinson R66 vloot logt meer dan 1 miljoen vlieguren

Robinson R66 vloot logt meer dan 1 miljoen vlieguren

Robinson Helicopters kondigde aan dat haar ganse vloot turbinehelikopters R66 sinds de certificatie meer dan 1 miljoen vlieguren heeft gemaakt.

De R66 turbinehelikopter met de Rolls-Royce RR300 turbinemotor heeft 1 miljoen vlieguren gemaakt zonder een enkele storing van de motor gedurende een vlucht. Dit bewijst de grote betrouwbaarheid van het toestel dat de strenge eisen van EASA overschrijdt.

Een gelukkige Kurt Robinson, President van Robinson Helicopters, bevestigde het bereiken van deze mijlpaal en ziet dat als de bevestiging van de positie van Robinson als marktleider in de helikopterindustrie. 

De R66 werd in Oktober 2010 gecertificeerd en de eerste productie helikopter werd in November 2010 uitgeleverd. Sindsdien zijn reeds 960 turbinehelikopters van het type R66 wereldwijd uitgeleverd. 

In de afgelopen jaren heeft Robinson de R66 verder ontwikkeld en werd naast het standaardmodel ook een marine, politie en newscopter versie ontwikkeld. Ook werden de optie's behoorlijk uitgebreid met glass cockpits (Garmin G500H & Aspen EFD1000H), autopilot (HeliSAS), extra brandstoftanks en speciale camerauitrusting. 

Klanten kiezen voor de R66 omwille van de prijs, het vermogen en de beperkte stockageplaats. De R66 in de standaarduitrusting kost in vandaag $906.000.    

Foto: de eerste R66 in het Belgische register op 17/9/2015 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *