Bezig met laden...

Logboek

Britse Bristow helikopterpiloten gaan 4 x staken in maart

Britse Bristow helikopterpiloten gaan 4 x staken in maart

De pilotenvakbond Balpa (British Airline Pilot Association) heeft in een persmededeling de data vastgelegd wanneer haar piloten en ondersteunend personeel zullen staken bij de Britse afdeling van helikopteroperator Bristow.

BALPA is naar eigen zeggen reeds maanden in onderhandeling met het bedrijf, maar Bristow heeft geen enkel bod gedaan welke de piloten en de technische ploeg kan overtuigen. Na een sterke stemuitslag onder de leden van BALPA, met 96,31% JA-stemmen bij een opkomst van 92,74%, heeft de pilotenvakbond verschillende stakingsdata vastgesteld, te beginnen op zondag 3 maart 2024.

De secretaris-generaal van BALPA, Amy Leversidege, duidde deze beslissing: “Deze stemming is een duidelijke indicatie van de sterke gevoelens onder onze leden. Ondanks maandenlange onderhandelingen is het management van Bristow er niet in geslaagd naar de werknemers te luisteren en een eerlijke en redelijke beloning aan te bieden. We dringen er bij Bristow met klem op aan om te gaan luisteren naar wat hun werknemers hen luid en duidelijk vertellen – om terug naar de onderhandelingstafel te gaan met BALPA met een eerlijk en redelijk loonaanbod, om verdere escalatie van dit geschil te voorkomen.”

De stakingsacties zullen plaatsvinden in de volgende periodes:

  • Zondag 3 t/m dinsdag 5 maart
  • Maandag 11 t/m woensdag 13 maart
  • Maandag 18 t/m woensdag 20 maart
  • Maandag 25 t/m woensdag 27 maart

In een interview met onze collega's van HeliHub zei de woordvoerder van Bristow de acties te betreuren en bevestigde hij dat Bristow werkt aan een plan om de gevolgen van deze stakingsactie zoveel mogelijk te beperken. Intussen zal Bristow, aldus de woordvoerder zich blijven inzetten voor het constructief gesprek met als doel een duurzame en eerlijke overeenkomst te vinden en de onvermijdelijke ontwrichting veroorzaakt door stakingsacties alsnog te vermijden.

Foto copyright Balpa

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *