Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Robinson krijgt FAA-certificatie voor nieuwe R44 stabilisator

ALERT: Robinson krijgt FAA-certificatie voor nieuwe R44 stabilisator

Robinson Helicopter, heeft goedkeuring gekregen van de FAA voor een nieuw staartvlakontwerp van de R44-helikopter.

Deze goedkeuring volgt op de eerdere goedkeuring door de FAA van dezelfde configuratie voor de Robinson R66-turbinehelikopter in september 2023. De ontwikkeling en het testen van het nieuwe staartvlakontwerp duurde meerdere jaren, wat resulteerde in verbeterde vliegeigenschappen tijdens vluchten op hoge snelheid.

Dit nieuwe staartvlakontwerp omvat een symmetrische horizontale stabilisator en staartkegel en is nu standaard op alle nieuw geproduceerde R44-helikopters die bij de FAA worden geregistreerd. Voor de EASA-goedkeuring zal het dus nog even wachten worden.

Robinson biedt nu een retrofitkit voor bestaande R44-bezitters. De KI-285-2 retrofitkit, oorspronkelijk geprijsd op $ 7.050, is tot eind december 2024 verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief van $ 3.600, en kan met een aanzienlijke korting worden gekocht via een geautoriseerde Robinson-dealer, servicecentrum of rechtsreeks bij Robinson Helikopter klantenservice.

Met de retrofitkit kan de nieuwe symmetrische stabilisator op de bestaande staartkegel in het veld worden geïnstalleerd zonder dat een volledige vervanging van de staartkegel nodig is.

“Robinson blijft investeren in technische verbeteringen die onze vliegtuigen toegankelijker en gemakkelijker te besturen maken”, aldus Kurt Robinson, president van Robinson “Ons doel is om ongeëvenaarde veiligheid en betrouwbaarheid te leveren, zodat piloten hun missie met vertrouwen kunnen volbrengen.”

Robinson Helicopter Company werkt actief samen met de civiele luchtwaardigheidsautoriteiten over de hele wereld om certificatie voor de nieuwe staartvlakconfiguratie te verkrijgen. Zodra deze wettelijke goedkeuringen zijn verkregen, zullen in het buitenland geregistreerde R44-helikopters standaard worden geleverd met het nieuwe staartvlak.

Foto's © Robinson Helicopter

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *