Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe Bell 407 GXi met registratie OO-DOU mag vliegen

Nieuwe Bell 407 GXi met registratie OO-DOU mag vliegen

Woensdag werd op het vliegveld EBKT (Wevelgem) bij de firma ATB de nieuwe Bell 407GXi helikopter van de firma Jan Construct gekeurd door het DGLV (Directoraat-Generaal Luchtvaart). 

Daarmee heeft het toestel nu een luchtwaardigheidsattest en de nodige documenten van de Belgische luchtvaartautoriteit ontvangen. Het kan mag nu de lucht in. Wij wensen eigenaar Jan veel succes en veel safe flights met zijn nieuw toestel.

De Bell 407 GXi is een mono-turbine helikopters met IFR uitrusting die naast de piloot nog zes passagiers kan meenemen.

Het is de tweede Bell 407 helikopter voor de firma Jan Construct. In mei 2012 kreeg het bedrijf de allereerste Bell 407 GX die in Europa werd geleverd. Dit toestel vliegt met de registratie OO-EMT. Dit toestel staat nu te koop.

De nieuwe Bell 407GXi kreeg de registratie OO-DOU in het Belgische register. Deze kenletters OO-DOU werden in het verleden al eens gebruikt door de firma Jan Construct voor de Agusta-Bell 206B JetRanger III met serienummer 8718 en dat tot 16/01/97. Toen werd deze helikopter verkocht aan Freddy Van Roey die de kenletters OO-DOU behield voor deze JetRanger tot op 13 september 2013 het toestel geschrapt werd uit het Belgisch register. Sinds 2014 vliegt dit toestel als EC-LYP bij Helidream Canarias op de Helipuerto de Adeje op de Canarische Eilanden.

 

Met dank aan Roland De Groote publiceren we hieronder een fotoreportage van de keuringsvlucht van de nieuwe Bell 407 GXi registratie OO-DOU. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *