Bezig met laden...

Logboek

Airbus toont maquette van de NH90 Standard 2 special forces

Airbus toont maquette van de NH90 Standard 2 special forces

Tijdens de 2023-editie van het SOFINS-seminar in Bordeaux, werd de mockup van de NH90 TTH Standard 2 Special Forces gepresenteerd op de stand van Airbus Helicopters. Het Sofins-seminarie is een netwerk evenement voor SOF (Special Operations Forces) en bestaat in 2023 net 10 jaar.

De mockup toonde nieuwe technologische ontwikkelingen van de helikopter, waaronder een EOS van de nieuwe generatie, een air2air-fueling-systeem, een machinegeweer op de achterzijde en uitgebreide mogelijkheden om snel de helikopter te verlaten voor de Special Forces. 

De nieuwe functies zorgen voor een substantiële toename van het missievermogen van de helikopter en positioneren de NH90 duidelijk als een van 's werelds meest geavanceerde tactische troependragers, vooral in uitdagende omstandigheden zoals zand, sneeuw of mist.

De nieuwe TFRA Standard 2-configuratie bevat een nieuwe generatie Electro-Optical System (EOS) EuroFLIR™ 410 van Safran met displays en bedienings-elementen voor zowel de piloten, commando's als schutters. De sensoren leveren informatie om een bijgewerkte missieplanning uit te voeren op aangesloten schermen of tablets tot aan het moment van vertrek.

Naast de verbeterde cockpit wordt de cabine geüpgraded met een nieuw - snel verwijderbaar - deursysteem en een kabelbalk om snelle afdaling met meerdere special forces tegelijk mogelijk te maken. 

Als aanvulling op de bestaande uitrusting, zoals de M3M-machinegeweren en externe brandstoftanks, omvatten andere verbeteringen ten behoeve van de Special Forces en de Franse legerluchtvaart een nieuwe generatie digitale 3D-kaart, opklapbare instaptreden en extra aan het plafond gemonteerde touwankerpunten.

In een tweede stap wordt voorzien dat er ook een Distributed Aperture System (DAS) zal worden opgenomen, bestaande uit vaste infraroodcamera's die 3D-zicht weergeven in een nieuwe generatie op een helm gemonteerd Sight Digital Display. Dit verbetert de mogelijkheden van de helikopter in slechte weers- en omgevingsomstandigheden.

Volgens de voorwaarden van het productiecontract zal de laatste batch van 10 NH90's die al besteld zijn door het Franse Ministerie van Strijdkrachten, via het Directoraat-Generaal Bewapening (DGA), begin 2025 rechtstreeks volgens deze nieuwe standaard worden geleverd.

Foto's © NHI & Airbus Helicopters

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *