Bezig met laden...

Logboek

Minister Crevits schrapt opleiding helikopterpiloot uit subsidie KMO-portefeuille

Minister Crevits schrapt opleiding helikopterpiloot uit subsidie KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille van VLAIO (Agentschap Innovatie & Ondernemen van de Vlaamse Regering) is een laagdrempelig steuninstrument voor kmo’s /mkb's die opleiding of advies willen inkopen om op die manier de kwaliteit van hun onderneming te verbeteren. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moet de opleiding of het advies bijdragen aan het verbeteren van de werking van een bedrijf en de adviezen ervoor zorgen dat het bedrijf verder kan groeien en evolueren.

Volgens minister Crevits zijn echter niet alle opleidingen relevant of leveren te weinig een nuttige bijdrage aan de onderneming. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de opleiding helikopterpiloot. Tot nu toe werd onterechte steun, na steekproefsgewijze controles, teruggevorderd. Om dit in de toekomst te vermijden, proactief te zijn en de middelen efficiënt in te zetten waar nodig, beslist minister Crevits om een lijst op te stellen van opleidingen en diensten die niet langer subsidieerbaar zijn. De lijst kan later nog uitgebreid worden op basis van verdere controles en evaluaties van opleidingen en diensten.

In maart 2018 kwam de Vlaamse helikoptersector nog in het nieuws toen uit een audit bleek dat 70% van de helikopteropleidingen welke via de KMO-portefeuille werden gesubsidieerd door de Vlaamse regering onterecht bleken te zijn.  Minister Muyters besliste toen om deze subsidies terug te vorderen van de betrokken KMO's. 

Naast helikopteropleidingen werden ook opleidingen shiatsu, mindfulness, reflexologie, astrologie en hypnose uit de subsidielijst geschrapt. Ook het organiseren van teambuildings, netwerksessies en studiereizen maken geen deel meer uit van de subsidielijst.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *