Bezig met laden...

Logboek

Nieuw staartvlak voor Robinson R66 is FAA goedgekeurd

Nieuw staartvlak voor Robinson R66 is FAA goedgekeurd

Robinson Helicopter kondigde de FAA-certificering aan van een nieuwe staartvlakconfiguratie voor de R66 Turbine.

Na jaren van ontwikkeling en testen biedt het nieuwe staartvlak verbeterde rolstabiliteit tijdens vluchten op hoge snelheid. De configuratie vervangt de bestaande horizontale stabilisator met een TBO (time between overhaul) van 2.000 uur door een symmetrische horizontale stabilisator van 4.000 uur TBO, gemonteerd op de staartkegel en geplaatst vóór het originele staartvlak.

De nieuwe staartvlakconfiguratie is standaard op alle nieuwe productie en FAA geregistreerde R66-turbinehelikopters en zal een nieuwe staartkegel met een TBO van 4.000 uur bevatten. Vanaf R66 S/N 1279 zal Robinson beginnen met het leveren van FAA-geregistreerde R66-productievliegtuigen met het nieuwe staartvlak en aangepaste staartkegel. 

Robinson werkt intussen met civiele luchtvaartautoriteiten over de hele wereld om buitenlandse certificatie te verkrijgen voor deze aanpassing van de R66. Zodra deze wettelijke goedkeuringen zijn verkregen, zullen ook in het buitenland geregistreerde R66's worden geleverd met het nieuwe staartvlak. Ondertussen is ook de aangepaste onderhoudsmanual voor de R66 vrijgegeven.

We kregen wat inside informatie over deze wijziging:

Foto's © Robinson Helicopter Company

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *