Bezig met laden...

Fotoalbum

Grote legeroefening met Chinook te Weert

Op het militair oefenterrein Weerterheide, dat ook bekend staat als Weerter- en Budelerbergen, was vorige week een grootschalige oefening met hulpdiensten en met de ondersteuning van Defensie.
De inzet van de Fire Bucket Operations (FBO) wordt uitgevoerd samen met het o.a. Heli-Team Brandweer, Veiligheidsregio's, en het Mobile Air Operations Team (MAOT) van de Luchtmacht.

We worden steeds vaker geconfronteerd met grotere en moeilijk beheersbare natuurbranden. Dit zien we ook in de regio Noord- en Midden-Limburg. Veiligheidsregio Limburg-Noord koos daarom het thema 'Wild Fire' voor de oefenweek die afgelopen week plaatsvond. De grootschalige oefenweek werd georganiseerd met ondersteuning van Defensie.

Op maandag ging de oefenweek van start met een multi-bijscholing. Op een Crisismarktplaats gingen (crisis)specialisten met elkaar en partners in gesprek om zo kennis en ervaring te delen. Dinsdag en woensdag stonden in het teken van het trainen van een motorkapoverleg. De officieren van de verschillende disciplines (brandweer, politie, geneeskundig en bevolkingszorg) gingen aan de slag met een fictief ongeval met natuurbrand tot gevolg. De focus lag op samen trainen om zo tot een snelle gezamenlijke beeldvorming en afstemming te komen en het gezamenlijk nemen van passende acties.

De oefenweek werd afgesloten met de grote Wild Fire systeemoefening op donderdag en vrijdag, waarbij een fictief natuurbrand-scenario centraal stond.

[met dank aan Edward van den Borne, van Edward-Media - foto's copyright Edward van den Borne]

Ook brandweer aanwezig (10)