Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze luchtvaartregisters

Nieuws uit onze luchtvaartregisters

Ook deze maand konden we weer wat nieuws sprokkelen uit de Benelux luchtvaartregisters. Ook over een aantal buitenlandse toestellen die in de Benelux vliegen kregen we wat nieuws binnen.

Even meegeven dat er in het Belgisch burgerlijk luchtvaartregister nu 141 helikopters staan geregistreerd en in Nederland 77 helikopters. Bij de militairen zijn er 75 actieve helikopters in Nederland en in België 18 actieve helikopters.

 

Airbus H120 Colibri met registratie PH-RBC krijgt nieuwe eigenaar

De knappe Airbus H120 Colibri met registratie PH-RBC stond sinds een paar jaar te koop bij HeliAir te Harskamp (NL). 

Het toestel kreeg nu een nieuwe eigenaar, het bedrijf High End Travel Services, uit Stroe (NL), van Ferre en CWJM Verdaasdonck). Blijkbaar blijft het toestel gebaseerd in Harskamp.

Foto © Tom Buysse

Eerste Robinson R44 Cadet in de Benelux

Op 30 mei 2022 werd de allereerste en splinternieuwe Robinson R-44 Cadet in het Belgisch luchtvaartregister ingeschreven en kreeg de registratie OO-FDS. Het toestel staat op naam van Heli-Support bv en de registratie de afkorting van eigenaar Frank De Smet.

Het nieuwe toestel arriveerde op 03/06/2022 in kratten arriveerde bij Aircraft Solutions bv op de Nederlandse luchthaven van Maastricht/Beek. Het zal daar in de komende tijd worden geassembleerd.

Het toestel zal nadien worden ingezet vanuit België en Nederland voor inspectievluchten in opdracht van Fluxys en de Gasunie. Het zou binnenkort gebaseerd worden op EBAW.
 

Robinson R44 Raven 1 kreeg nieuwe kleurtje en staat te koop

Eind vorig jaar verkocht Diatrans zijn R44 met registratie OO-RZA aan de firma Roecuir uit Roeselare.

Een paar dagen later stond de helikopter reeds bij de Carroserie Vannerum in Zellik waar het een heel speciaal kleurtje kreeg met de codenaam Ferrari 703 Grey. 

Nu staat het toestel te koop op AVbuyer en kan het toestel van eigenaar verwisselen voor € 225.000 excl BTW. Het toestel heeft een TTSN 3.950u en heeft sinds zijn 12-jaars overhaul 1.804u gevlogen.  

 

Airbus H125 (AS350B3) met registratie N353CE staat te koop

Ook de knappe Airbus H125 die in de US geregistreerd is als N353CE via Atlantic Bridge Group, Inc (US) voor een Nederlands bedrijf staat te koop.

Dit toestel heeft slechts een eigenaar gekend en kreeg al bij het begin een zeer speciale beschildering.

Het toestel heeft slechts 850 vlieguren sinds nieuw en staat te koop via HeliAir. 

 

Robinson R44 met registratie N1440L van EDPnet staat te koop

Het lijkt wel de maand waarin alle helikopters te koop staan. Ook de zwarte Robinson R44 met Amerikaanse registratie N1440L, die lange tijd op EBAW in de NextGen Aviation hangaar stond staat te koop.

EDPnet wou destijds een helihaven voor dit toestel bouwen te Sint-Niklaas maar door zwaar burenprotest wilde dit niet lukken.

Nu staat de R44 te koop via Filip Verstringe: +32 467 324 2302 of email: [email protected] 

 

Nieuwe Guimbal Cabri G2 in het Belgisch luchtvaartregister

Op 8 juni 2022 werd een nieuwe 2 zits-helikopter Guimbel Cabri G2 in het Belgisch luchtvaartregister ingeschreven met call-sign OO-SKY voor eigenaar Diatrans te Brakel (B). De registratie verwijst naar de lieve dochter van de eigenaar.

We hopen volgende maand foto's van dit nieuwe toestel te kunnen publiceren.

De OO-SKY is de derde Guimbal Cabri G2 in het Belgisch luchtvaartregister. Eerder werden ook de OO-ATO en de OO-GTR ingeschreven. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *