Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Robinson R44 Raven II - OO-RRM te koop

De Robinson Raven II met callsign OO-RRM staat te koop. Het toestel heeft sinds 2009 slechts 1.221u gevlogen maar zou in 2021 zijn 12-jaars overhaul moeten krijgen. Operator HSB biedt op Avbuyer het toestel te koop aan voor €110.000 (ex. BTW).

 

Robinson R44 Raven II - OO-ICE

De firma Roecuir uit Roeselare liet op 10 november 2020 een R44 Raven II inschrijven in het Belgisch register als OO-ICE. Het toestel kwam uit Duitsland waar het als D-HALY vloog bij Air Lloyd. Vooraleer het bij Air Lloyd vloog was het actief bij de Hermos (D) en vloog het onder een Oostenrijkse registratie OE-XYW. Het is niet de eerste maal dat Fa Roecuir een toestel bij Air Lloyd aankoopt. Ook de OO-VER, een R44 Raven II, vloog vroeger bij Air Lloyd als D-HALD, en werd OO-VER bij Roecuir. Twee maand na aankoop verkocht Roecuir het toestel naar Nederland waar het nu vliegt als PH-AVW. Ook de OO-VEL, de OO-VET en de OO-RED werden door Fa Roecuir bij Air Lloyd gekocht en kort nadien doorverkocht. 

 

Robinson R44 Raven II - OO-OOO

Op 10 november 2020 werd de R44 met registratie OO-OOO ingeschreven in het Belgisch register op naam van de firma Helifien BV, uit Diksmuide. Dit bedrijf werd op 31 augustus opgericht door Pieter en Delphine Bert met als voorwerp het aankopen, gebruiken en verhuren van helikopters en sportvliegtuigen. Het toestel vloog voor het eerst op 26 november en werd goedgekeurd. Foto copyright: Roland De Groote - met onze dank

 

Bell 47G - OO-LPL

De knappe Bell 47G van Peter Kuypers, die gebaseerd staat op het vliegveld van Leopoldsburg, werd op 20 oktober 2020 uit het Belgisch register geschrapt. Het toestel zou wel in België blijven vliegen maar vermoedelijk onder een buitenlandse callsign. Het toestel werd door wijlen Eric Bussé uit Frankrijk gehaald en hier volledig opgeknapt.

 

NHV - Airbus H155 en MD900

Het Oostendse NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen) zet een aantal van zijn helikopters te koop. Het zou gaan over een paar Airbus Helicopters H155 en een aantal MD900 toestellen. Verdere informatie ontbreekt.

 

Nederland & Luxemburg

We konden deze maand geen wijzigingen of nieuwe toestellen noteren in het Nederlandse of Luxemburgse luchtvaartregister.

 

G-12 van de Belgische Luchtpolitie kreeg nieuw kleurtje

Zoals reeds eerder wisten te melden kreeg de MD-902 met callsign G-12 van de Belgische Luchtpolitie een nieuw kleurtje. Omdat de helle witte kleur blijkbaar niet past voor helikopteroperatie's van de Special Forces werd het toestel bij de firma Van Nerum in Zellik voorzien van een grijze kleur.

Dit werk is nu achter de rug en het toestel zal in de komende dagen over de weg worden getransporteerd naar Melsbroek waar het terug vliegklaar zal worden gemaakt. Het toestel zal de komende maanden nog niet vliegen.

Je kunt de G-12 hier nog bekijken in zijn oude kleuren.

 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *