Bezig met laden...

Logboek

MD Helicopters herrijst uit zijn as

MD Helicopters herrijst uit zijn as

Helikopterfabrikant MD Helicopters, heeft zijn financiële herstructurering achter de rug, heeft nieuw management, heeft een nieuwe raad van bestuur en is klaar om zijn klanten en hun helikopters te ondersteunen. 

De nieuwe baas van MD Helicopters, Brad Pedersen, is een luchtvaartveteraan die zijn sporen verdiende in het management van Airborne Systems, Breeze-Eastern Corporation en ArmorWorks. Na bijna drie jaar in een herstructurering met een verzameling bedrijven, zei Pedersen dat MD Helicopters nu klaar is om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten - de klanten, de helikopters en hun naverkoop ondersteuning.

Het bedrijf is nu financieel gezond, en de herstructurering was geen gevolg van slecht financieel beheer maar van de verplichte verkoop van de onderneming ten voordele van de schuldeisers van het fonds Zohar. Beide bedrijven waren toen eigendom van Patriarch Partners, LLC van Lynn Tilton waarbij MD Helicopters aanzienlijke schulden had aan Zohar. 

Het bedrijf, voorheen bekend als MD Helicopters, Inc., opgericht door Howard Hughes in 1947, heeft verschillende eigenaren gehad, zoals McDonnell-Douglas, The Boeing Company, RDM Holdings (van de Nederlander Joep van den Nieuwenhuyse) en Patriarch Partners, LLC (van Lynn Tilton). Nu is MD Helicopters LLC, eigendom van een investeringsconsortium bestaande uit MBIA Insurance, Bardin Hill Investment Partners LP en MB Global Partners.

Brad Pedersen kondigde ook een aantal nieuwe leden van de raad van bestuur en zijn managementteam aan.

  • De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur is Ed Dolanski, de voormalige president van Boeing Services, die de naverkoop-activiteiten van de luchtvaartgigant leidde tot hij met pensioen ging.
  • Ook opmerkelijk in de nieuwe raad van bestuur is generaal Gus Perna (op rust), die samenwerkte met president Trump in Operatie Warp Speed om de eerste Covid 19-vaccins te helpen uitrollen. 

Een van de prioriteiten voor de nieuwe baas is het stabiliseren en motiveren van het 250-koppige MD-team. Dan kan de productie van zowel de burger-als de militaire helikopters richting 2023 weer opgevoerd worden. 

Maar Brad Pedersen, (zie foto links) weet als geen ander dat de achilleshiel van MD Helicopters zijn naverkoopdienst is. Hij zal ervoor zorgen dat de huidige klanten tevreden zijn. "We zullen voldoende onderdelenvoorraad in de schappen hebben", zei Pedersen. Dit wordt de taak van Ryan Weeks die voorheen bij Bell Helicopters de klanten en productsupport leidde.

Met 2.500 helikopters die wereldwijd vliegen heeft MD Helicopters een ruime en solide klantenbasis. Met de NOTAR® Technology biedt het ook een stillere vlucht dan vergelijkbare helikopters. Deze beide troeven moeten MD Helicopters nu toelaten om terug een plaats te veroveren aan de top van de helikopterindustrie. 

We wensen Brad Pedersen en MD Helicopters heel veel succes bij hun nieuwe start.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *