Bezig met laden...

Logboek

Regering keurt inzet van Alouette III in de Golf van Mexico goed

Regering keurt inzet van Alouette III in de Golf van Mexico goed

De ministerraad van 11 Januari 2013 gaat akkoord met het voorstel van minister van Landsverdediging Pieter De Crem om een Alouette III in te zetten voor drugbestrijdingsoperaties aan boord van een Nederlands patrouillevaartuig in de Golf van Mexico.

Een Alouette III zal vanaf eind januari 2013 tot eind mei 2013 deelnemen aan een drugsbestrijdingsoperatie in de Golf van Mexico. De Alouette wordt tijdens de drugbestrijdingsoperaties onder een internationaal commando (Joint Inter Agency Task Force South) ingezet voor monitor- en detectieopdrachten. Ze moeten de bevelvoerder van de operatie toelaten continu op de hoogte van de situatie te blijven. De inzet kadert in het samenwerkingsakkoord met Nederland.

Ook vorig jaar hebben we een soortgelijke samenwerkingsopdracht met Nederland uitgevoerd.

Het Belgische detachement dat uit vijf personen personen bestaat, zal ingezet worden volgens het statuut operationele inzet – deelstand waarnemingsinzet (KB 03 – coëfficiënt 2).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *