Bezig met laden...

Logboek

Black Hawk voor de Zweedse Luchtmacht

Black Hawk voor de Zweedse Luchtmacht

Sikorsky bouwt en levert 15 UH-60M helikopters in een versneld tempo van 18 maand. Begonnen in Mei 2011 werden de eerste zeven toestellen afgeleverd in December 2012 en tegen April 2013 hoopt men reeds een aantal toestellen te kunnen inzetten in Afganistan. Het Zweedse leger zal de toestellen voornamelijk gebruiken voor medische evacuatie's, troepntransport en SAR missies.

"De Black Hawk Utility Helicopter (UH-60) is de wereld's beste utility helikopter,” zei Gregory D. Gore, Deputy Project Manager van het U.S. Army Utility Helicopters Project Office, die in dit project met de Zweden samenwerkt. “De UH-60 geeft de commandanten een snelle oplossing voor luchtaanvallen, algemene missies, commando en control missies en MEDEVAC opdrachten. Het toestel zal onze Zweedse collega's veel diensten bewijzen bij hun primaire opdrachten in Afganistan waar ze voornamelijk troepentransport en medische opdrachten uitvoeren."

Zweden is het eerste Europese land dat de UH-60M BLACK HAWK helikopter aankoopt. Het werd eerst gebruikt in het Amerikaanse leger in 2007. De Zweedse uitvoering wordt uitgerust door Sikorsky met een advanced flight control system die toelaat om de werkdruk van de piloot te verlagen, nachtzicht-systemen en een speciale communicatie-uitrusting.

De Zweedse bemanningen werden opgeleid op de UH-60M op de U.S. Army Aviation Center of Excellence, Fort Rucker, Alabama. Ze zullen verder gespecialiseerd worden op de Zweedse luchtmachtbasis in Linköping wanner de eerste toestellen in Februari 2012 zullen worden geleverd.

BLACK HAWK helikopters van alle varianten hebben voor de U.S. Army gevlogen in Irak en Afghanistan en verzamelden daar zo'n 1.3 millioen vluchturen zonder een enkel Class A materiaal probleem. De U.S. Army’s hebben 1.945 BLACK HAWK helikopters in hun vloot.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *