Bezig met laden...

Logboek

US president Trump verwacht groen licht voor taksen op Europese heli's

US president Trump verwacht groen licht voor taksen op Europese heli's

Volgens het Amerikaanse Bloomberg verwacht de EU dat de WTO (World Trade Organisation) deze zomer aan President Trump groen licht zal geven om op een aantal Europese producten importtaksen te heffen. 

In het totaal zouden deze heffingen tussen de 5 en 7 miljard dollar opbrengen en zodoende de Europese producten in de USA stukken duurder maken. Dit is een nieuwe stap in een reeds 14-jaar durende discussie tussen de US en EU over illegale staatssteun aan Airbus en/of Boeing.

Naast importheffingen op een aantal Europese verbruiksgoederen als kaas, olijven, pasta en whiskey waarmee Trump zijn rurale kiezers wil belonen, is hij ook van plan om importtaksen te heffen op Europese helikopters en andere luchtvaartonderdelen.

De Amerikaanse regering berekende dat de EU subsidies aan Airbus reeds 11 miljard in economische verliezen hebben gekost aan de US. Intussen heeft de EU een vergelijkbare zaak aangespannen bij het WTO tegen de US voor illegale staatsteun aan Boeing. 

Hoe dit zal uitdraaien voor de Europese helikopterbouwers in niet echt duidelijk. Zowel Airbus Helicopters als Leonardo hebben belangrijke vestigingen in de US en bouwen de meeste van hun toestellen voor de Amerikaanse militaire en civiele markt in de US. De Leonardo groep stelt meer dan 6.000 mensen tewerk in haar Amerikaanse vestigingen, daarvan zijn er 650 werkzaam in de helikopterfabriek in Philadelphia.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *