Bezig met laden...

Logboek

Bestuur publiceert ongevalsrapport van EC120 te Soumagne

Bestuur publiceert ongevalsrapport van EC120 te Soumagne

Het finale ongevalsrapport van de EC-120 Colibri met call-sign OO-HCI (ex F-HACI) werd vorige week gepubliceerd op de website van het Bestuur der Luchtvaart.

Het spijtige ongeval waarbij twee medewerkers van Heli & Co uit Spa de dood vonden is eens temeer te wijten aan het vliegen in slechter wordende weersomstandigheden. Een combinatie van de lage bewolking en het overvliegen van een hoogspanningpiloon waren uiteindelijk de oorzaak dat de piloot in een onvoorziene IMC conditie terecht kwam en de controle over de helikopter verloor door "spacial desorientation".

Het lezen van het rapport moet een stimulans zijn voor alle piloten om nog meer zekerheid in te bouwen waar het gaat over slechte weersomstandigheden. Of zoals een collega piloot ons enige tijd geleden belde: "Ik zal wat later zijn, ik sta in een weiland betere weersomstandigheden af te wachten.". Helikopters hebben dit unieke voordeel dat ze overal kunnen landen! Please Do It!

Klik hier om het ongevalsrapport te lezen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *